USR-PMP rămâne și fără reprezentanți la votul pentru primar. AUR reclamă nereguli și nepotisme

Alianța ”Împreună pentru Bragadiru”, formată la nivel local între USR și PMP și care susține candidatul Teodora Desagă, va depune plângere penală împotriva Biroului Electoral Județean (BEJ) Ilfov. Și AUR, care susține candidatul Costin Ioniță, reclamă nereguli în procesul de vot.

BEJ a primit o solicitare din partea filialei PNL Bragadiru, în care se cerea îndepărtarea reprezentanților USR-PMP din secțiile de votare. Alianța avea în secții 14 reprezentanți, câte unul pe fiecare secție de votare din Bragadiru.

Decizia BEJ interzice reprezentanților alianței să stea în secțiile de votare în timpul orarului de vot, 07-21, dar permite accesul acestor la procesul de numărare a voturilor, în noaptea zilei de duminică.

”Alianța „Împreună pentru Bragadiru” reclamă și multiple încercări de fraudare a votului, prin fotografierea buletinelor de vot, dar și prin lipirea unor pliante electorale cu sigla AUR pe parbrizele mașinilor parcate în apropierea secțiilor de votare”, se arată într-un comunicat al alianței.

ziardebragadiru.ro l-a contactat pe candidatul PNL, Gabriel Lupulescu, pentru a comenta decizia BEJ. Acesta a răspuns la telefon, dar nu a dorit să comenteze decizia BEJ, motivând că este ”foarte ocupat” în această zi.

AUR a comentat însă acuzațiile. ”Nu e adevărat nimic, acele semne de carte pe mașini sunt de câteva zile și oamenii nu le-au luat. De altfel, și reprezentantul AUR Bogdan Crefelean a zis că, în acest caz, corect e să vină poliția, să ia amprente. Noi nu am făcut asta, știm ce avem voie și ce nu la un vot”, a spus, pentru ziardebragadiru.ro, Mihai Jereb, reprezentant al AUR Bragadiru.

De altfel, și AUR reclamă nereguli la votul din Bragadiru. ”Membri AUR din secțiile de votare au observat inadvertenţe în listele de alegători și faptul că unii membri (ai secției de votare – nota redacției) se află în relație de rudenie – soț și soție, surori. De asemenea, de-abia după un apel la 112 al unui membru AUR din secția de vot, președintele secției a cerut să fie îndepărtate afișele electorale ale candidatului PNL”, se arată într-un comunicat al AUR.

Candidații la votul de astăzi sunt, în ordine alfabetică a numelor, Desagă Teodora (USR+PMP), Faris Cornel (Pro România), Ioniță Costin (AUR), Lupulescu Gabriel (PNL), Scarlat Ionuț (independent), Tabacu Feny Cornelia (independent).

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!