Fostul administrator public Feny Cornelia Tabacu candidează independent. ”Am alte atuuri. Nu sunt nici dezvoltator imobiliar, am 25 de ani de experiență în spate”

Fostul administrator public al orașului Bragadiru, Feny Cornelia Tabacu, și-a depus candidatura la alegerile pentru funcția de primar din 27 iunie.

Feny Cornelia Tabacu a fost administrator public în Bragadiru în ultimii trei ani.

Contactată de ziardebragadiru.ro, aceasta a explicat motivele pentru care s-a despărțit de primărie și pentru care nu vede posibilă o colaborare a sa cu echipa candidatului PNL Gabriel Lupulescu.

”Eu am cerut suspendarea contractului meu de management până pe data de 28 iunie (nota redacției – ziua de după alegeri), pentru a putea candida. Mi s-a spus că numai dacă îmi încetez contractul vor fi de acord. Așa că am ales să plec din primărie și mi-am încetat contractul. Am renunțat la funcția de administrator public pentru a candida. Asta mi-am dorit, erau lucruri pe care nu le puteam accepta acolo”, a spus Tabacu pentru Ziar de Bragadiru.

Referindu-se la concurența sa de la alegeri, fostul administrator public a spus: ”Consider că am alte atuuri, nu sunt nici dezvoltator imobiliar (nota redacției: referință la candidatul PNL, Gabriel Lupulescu), am 25 de ani experiență juridică în spate, 5 ani experiență în administrație, dintre care 3 ca administrator public, 2 mastere, am făcut parte din grupurile de lucru pe minister pe proiecte care vizau orașul Bragadiru, dar și zona metropolitană București […] În grupurile de lucru din care am făcut parte, am văzut că lucrurile chiar au început să se miște”.

Candidata s-a arătat deranjată de promisiunile de campanie făcute de unii dintre contracandidații săi și arată cum se va comporta în campania electorala și cum ar fi ca primar. ”Nu o să mint oamenii și nu o să încerc să mă schimb. Eu sunt un om cu coloană vertebrală și ceea ce spun susțin cu tărie. Oamenilor o să le explic că nu o să pot face azi trotuar, mâine stradă și poimâine școală. Eu le spun că pot fi făcute, dar având răbdare și co-interesând oamenii. Vreau să fac oamenii să lucreze cot la cot cu primăria și să învețe ce înseamnă autoritate publică. Ca să pot să fac, trebuie să ajuți”.

Întrebată de noi ce va face dacă va pierde alegerile, a spus: ”Mă gândesc la privat deocamdată, probabil că mă voi întoarce la ce știu să fac cel mai bine. Nu refuz să mă întorc în administrație, dar nu aș vrea pe o funcție inferioară celei de administrator public”. Ea a exclus însă posibilitatea de a face parte pe viitor din echipa candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, sau a celui USR + PMP, Teodora Desagă, marii favoriți la alegerile din 27 iunie. A completat însă că va candida din nou în 2024, așa cum își propusese inițial.

”Mi s-a făcut o propunere din partea candidatului PNL, dar nu pot lucra, nu pot face parte dintr-o astfel de echipă. Eu îmi doresc o echipă cu oameni care să construiască și să dezvolte”, a comentat fostul administrator relația sa cu Gabriel Lupulescu. În privința relației de lucru cu Teodora Desagă, Tabacu spune că ”ea nu mă dorește și mă urăște. Nu mă voi schimba pentru nimeni. Nu pot să mint și nu pot să lingușesc pe cineva pentru nimic”.

Având în vedere cele spuse, am întrebat-o cum are de gând să lucreze, ca eventual primar, cu un Consiliu Local dominat politic de PNL, PMP și USR. ”Eu am capacitatea să aduc partidele la aceeași masă. Fiind un independent, nu vor avea de ce să se dușmănească unul pe celălalt”, a explicat candidata.

Alegerile pentru primăria din Bragadiru vor avea loc pe 27 iunie. Candidații anunțați până acum sunt, în ordine alfabetică a numelor, Desagă Teodora (USR+PMP), Faris Cornel (Pro România), Ioniță Costin (AUR), Lupulescu Gabriel (PNL), Scarlat Ionuț (independent), Tabacu Feny Cornelia (independent).

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!