Mașina celor de la Realitatea, devastată în Bragadiru. Jurnaliștii investigau proprietățile lui Piedone

O mașină a jurnaliștilor de la postul de televiziune Realitatea Plus a fost devastată în cartierul Independenței din Bragadiru.

Acțiunea a avut loc de 1 iunie, în jurul orei 13:30. Jurnaliștii se aflau pe strada Griviței, documentând o investigație despre proprietățile imobiliare ale primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (în prezent candidat pentru Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie).

Polițiștii din Bragadiru au intervenit după un apel la 112 al unei jurnaliste Realitatea Plus. Ea a povestit că un bărbat care se deplasa într-un grup de trei persoane a aruncat o piatră, distrugând luneta mașinii de serviciu, pentru ca apoi să lovească cu piciorul autoturismul, provocând distrugeri la nivelul caroseriei.

Jurnalista vătămatăă a ajuns la sediul Poliției, unde a formulat o plângere penală. Polițistii orașului Bragadiru efectuează activități specifice, pentru identificarea depistarea și tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate la comiterea faptei, notează realitatea.net. Polițiștii au apelat inclusiv la imagini surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere din zonă.

Cristian Popescu Piedone are o proprietate chiar în Bragadiru, dar vila de 208 mp de pe strada Sipetului este pe numele soacrei sale. Potrivit Newsweek, familia Piedone are mai multe proprietăți pe această stradă. La numărul 1 stă fratele lui Piedone, iar la numele 2 și 4 stau cei doi copii ai edilului. Firma copiilor deține vila de la numărul 7. Între aceste case sunt proprietăți deținute de Ana Roșca, o pensionară în vârstă de 87 de ani. Potrivit celor de la Newsweek, si terenurile de la numere 3 și 5 sunt tot ale familiei Piedone.

Cuscra lui Piedone, Mariana Capotă, stă tot într-o vilă de pe Sipetului. Alt vecin al lui Piedone este subprefectul Capitalei, Marian Preda.