Primarul Lupulescu, Piedone și Piedone Jr. anunță metroul din Bragadiru și Rahova. Filmul, realizat la ”granița” cu Bucureștiul

Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu Piedone și Gabriel Lupulescu apar într-un filmuleț postat de primul pe conturile sale de socializare. Tema este mult-dezbătutul proiect al metroului Bragadiru-Voluntari, cu trecere prin Piața Unirii, o temă de discuție veche de peste 15 ani.

Cristian Popescu Piedone este actualul primar al Sectorului 5 și și-a anunțat candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei. Vlad Popescu Piedone este fiul său și vine la alegerile din 9 iunie cu gândul să preia șefia primăriei locale de la tatăl său. Gabriel Lupulescu este primarul în funcție din Bragadiru și, pe 9 iunie, candidează pentru un nou mandat.

Pretinzând că nu sunt vorbe de campanie, Cristian Popescu Piedone spune că au fost semnate protocoalele cu Metrorex și că ”astăzi imposibilul devine posibil”. Primul pas, anunță Piedone senior, este că Primăria Sectorului 5 s-a angajat să plătească studiul de fezabilitate pentru sectorul de magistrală Bragadiru – Piața Unirii. Finanțarea proiectului, spune actualul primar de la sectorul 5, ar veni din fonduri europene, bugetul local și alte surse, fiind convins că va primi sprijin și de la Consiliul Județean Ilfov.

Primarul Bragadirului spune că este de acord să construiască o parcare de tip Park & Ride la granița dintre Bragadiru și București, care să fie folosită de cei care vor să își lase mașina la metrou și să continue drumul în Capitală cu acest mijloc de transport.

Vă amintim că ziardebragadiru.ro a mai scris despre acest proiect aici și aici. ”Realizarea Magistralei 7 de metrou Bragadiru – Alexandriei – Colentina – Voluntari este propusă în Strategia de Dezvoltare a Metroului din București – 2016-2030”, a precizat în 2019 directorul general al Metrorex din acea perioada, ing. Marin Aldea. Investiția era estimată la acea vreme la peste 2.3 miliarde de euro.