Cine e Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la Primăria Bragadiru

Gabriel Lupulescu candidat pnl primaria bragadiru

Gabriel Lupulescu este candidatul PNL la Primăria Bragadiru, anunță filiala locală a partidului pe pagina de Facebook.

Nominalizarea PNL Bragadiru vine după ce fostul primar PNL, Vasile Cimpoeru, a fost condamnat la închisoare la sfârșitul lunii ianuarie 2021.

În urmă cu câteva zile, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că data probabilă a alegerilor locale din Bragadiru va fi 16 mai 2021. Aceasta e data pe care Autoritatea a propus-o Guvernului României.

Cine sunt favoriții pentru lupta electorală din mai 2021

Se pare că, în mai 2021, marea luptă se va duce între Lupulescu (PNL) și Teodora Desagă (PMP), cea care a avut al doilea cel mai mare număr de voturi la alegerile locale de anul trecut. Rămâne de văzut poziția USR-PLUS și a PSD față de viitoarele alegeri.

Gabriel Lupulescu (50 de ani) este cel care, începând cu 2007, a construit Cartierul Latin. Cartierul s-a tot lărgit și a devenit casă pentru mii de familii, în ultimii 14 ani. Însă, lipsa de infrastructură rutieră (pe Prelungirea Ghencea se circulă în continuare pe o singură bandă pe sens), a generat destule nemulțumiri printre cei care s-au mutat aici.

O altă problemă mare reclamată adesea de oamenii din cartierul Latin este inundarea unor străzi în timpul ploilor puternice, dar și modul în care se face curățenie în cartier.

În 2017, Lupulescu critica proasta colaborare dintre Capitală și Ilfov

În 2017, Lupulescu critica deschis lipsa de sincronizare între autoritățile din București și cele de la Consiliul Județean Ilfov. Pe atunci, ca și acum, Consiliul Județean era condus de PNL (locul lui Marian Petrache, fostul președinte de Consiliu Județean, a fost luat anul trecut de Hubert Thuma).

”E o lipsă de respect din partea autorităţilor. Este şi o corelare proastă între Capitală şi cei de la Consiliul Judeţean Ilfov. Nu se înţeleg, apar tot felul de tertipuri. Au fost licitaţii câştigate pentru Prelungirea Ghencea, încă de acum 15 ani, anulate de domnul Oprescu. – Domnul Oprescu a anulat-o, a organizat iar studii, iar… A venit doamna Firea, alte studii”, spunea Gabriel Lupulescu în urmă cu 4 ani, citat de Digi 24.

Lupulescu a fost consilier local din partea PD-L

Interesant este că, la ultimele serii de alegeri (europarlamentare, prezidențiale, locale), sediul firmei Gad Special Construct, deținută de Gabriel Lupulescu, a fost gazdă pentru mai multe secții de votare.

Lupulescu a fost în trecut și consilier din partea PD-L în Consiliul Local al Sectorului 6. În 2009, Gabriel Lupulescu a decis să renunțe la această funcție, din ”motive personale”, așa cum se arată aici.

În 2009, numele lui Gabriel Lupulescu a ajuns și în presa mondenă. Cancan scria, în acel an, că Lupulescu (poreclit ”Beton” pentru afacerile imobiliare pe care le are) este proprietarul unui Maybach unicat în România. A plătit la acea vreme pentru el 480.000 de euro, alegând să plătească totul cash.

Gabriel Lupulescu, fotografiat de Cancan când urcă în Maybachul pentru care a plătit 480.000 de euro cu banii jos

„Este tot ce-mi puteam dori de la o mașină, ba chiar mai mult decât atât. Totul este personalizat de la motor și până la perne. Personalizat înseamnă că pe motor, pe accesoriile limuzinei scrie Lupulescu”, declara omul de afaceri în urmă cu 12 ani, pentru publicația amintită.

”Oamenii nu mai vor candidați din actualul sistem politic”

Lupulescu a dat și o primă declarație din postura de candidat PNL la Primăria Bragadiru.

“Orașul nostru are nevoie de un manager la primărie, un om care a arătat că poate construi, că poate consolida și dezvolta. Politica nonvalorilor, a populismului și ipocriziei, care este excesiv promovată pe plan local, trebuie să se încheie. Obiectivul meu primar este transformarea administrației într-una bazată pe transparență și eficiență, însă doar cu implicarea reală a comunității în procesul de luare a deciziilor. Nu ne jucăm de-a politica și nici de-a managementul. Iar eu sunt aici pentru a câștiga și a face ceea ce fac deja de peste 10 ani – construcție și dezvoltare. Oamenii nu mai vor candidați din actualul sistem politic, ci își doresc oameni noi, curați și care au făcut ceva în viață. Vor o nouă politică, a muncii serioase și a proiectelor curajoase, cu o viziune integrată asupra dezvoltării acestui oraș. Împreună cu cetățenii, vom transforma Bragadiru în orașul în care vrem să trăim. Vom arăta tuturor că, acum, se poate!”, susține Lupulescu, pentru Viitorul Ilfovean.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!