Noi alegeri pentru primar, în Bragadiru. Data la care va avea loc votul

După condamnarea definitivă a primarului din Bragadiru, Vasile Cimpoeru (PNL), Autoritatea Electorală Permanentă a hotărât care este cea mai potrivită dată pentru noi alegeri locale.

Data propusă de Autoritate Guvernului este cea de 16 mai 2021, arată, într-o postare pe Facebook, consilierul local Teodora Desagă. Perioada de campanie electorală ar urma să înceapă oficial pe 11 aprilie, a adăugat Autoritatea Electorală Permanentă.

Favoriții la alegerile din mai

În prezent, primar interimar este viceprimarul Grigore Marian Dumitru. În mod normal, la viitoarele alegeri, principalii favoriți sunt Grigore Marian Dumitru (PNL) și Teodora Desagă (PMP). Relația dintre cei doi posibili candidați este una tensionată: în 2020, Teodora Desagă l-a acuzat pe viceprimarul Dumitru de agresiuni comise chiar în sediul Primăriei, după cum ziardebragadiru.ro informa aici.

Rămâne de văzut dacă USR, partid cu scoruri bune la alegerile din Bragadiru, va avea candidat propriu. De asemenea, rămâne de văzut și poziția PSD față de aceste alegeri.

În Consiliul Local, imediat după alegeri, PNL și-a asigurat majoritate după negocieri cu PSD și Pro România. Împreună, au 11 consilieri locali, în timp ce opoziția e reprezentantă de cei 8 consilieri PMP și USR-PLUS (fiecare formațiune având câte 4 membri în Consiliu).

23 de localități din România aleg un nou primar în 2021

Bragadiru nu este singura localitate din România în care se vor organiza noi alegeri. Alte 22 de orașe și comune din țară sunt în aceeași situație și vor alege noi primari în luna mai 2021.

În Ilfov, o altă localitate care se va alege un nou primar este comuna Găneasa. Primarul din această comună a decedat în decembrie 2020.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!