Un consilier local acuză că a fost agresat în primăria Bragadiru. ”Nu am crezut că o să trec prin așa ceva”

teodora desagă pmp bragadiru

Un consilier local, totodată candidat la primăria Bragadiru, acuză că a fost bruscat în interiorul primăriei. După incident, a mers la poliție, pentru declarații.

Potrivit consilierului care pretinde că a fost agresat, Teodora Desagă, vinovat de agresiune s-ar face viceprimarul Marian Dumitru Grigore. Acesta din urmă nu a răspuns invitației ziardebragadiru.ro de a comenta cele întâmplate.

Într-un dialog cu ziardebragadiru.ro, imediat după evenimentele de marți, 15 septembrie, Teodora Desagă spune că a fost agresată și dată afară cu forța din birou. Candidata spune că și-ar fi dorit să participe la o ședință publică de licitație cu privire la achiziționarea a 22 de locuințe sociale. Ea adaugă că, deoarece a fost indusă în eroare cu privire la locul de desfășurare a ședinței, a întârziat 10 minute la această întâlnire.

ziardebragadiru.ro: Declarațiile dumneavoastră de la poliție ce scop au, sunt referitoare la agresiunile de care amintiți?

Au fost declarații referitoare la acest eveniment neplăcut, prin care nu am crezut vreodată că o să trec.

Cine a creat confuzia legată de locul sedinței și ce scop credeți că a avut?

Paznicul de la intrarea in primarie mi-a răspuns la întrebarea unde are loc ședința publică de licitație, spunându-mi că are loc în sala de consiliu. Voit sau nevoit, am pierdut 10 minute din începutul sedinței, la care într-un final nu am putut asista.

Pe pagina dumneavoastră de Facebook, o doamnă scrie că la ședință urmau să participe doar membrii comisiei de evaluare și reprezentanţii legali/împuterniciţi ai operatorilor economici prezenţi la şedinţă, nu terți care nu au legătură cu procedura. De ce ați ales să mergeti și ce sperați să rezolvați în legătură cu acest caz?

Am mers la primărie cu scopul de a participa la o ședință publică, despre care am aflat din anunțul postat pe site încă de acum 3 săptămâni, deoarece subiectul este de interes pentru mine. Nu comentez ce a spus o persoană, atata timp cat caracterul public al unei ședințe a fost menționat in anuntul semnat de primar. Am vrut sa aflu in timp util cine sunt ofertanții si cine este declarat câștigător, deoarece joi in sedinta Consiliului se va aproba la cine ajung cele 22 apartamente. Din nou lipsa de transparență și graba cu care s-au derulat procedurile ma face sa cred ca sunt interese ascunse.

Ce vă nemultumește la proiectul acesta referitor la locuințele sociale?

Asa cum am mai spus-o in mod detaliat inca din luna iunie cand ne-a fost transmis proiectul de hotărâre privind achiziționarea locuințelor sociale, pe care l-am contestat la prefectura, consider ca nu este oportună cheltuirea a 4.3 milioane de lei pentru achiziționarea a 22 apartamente de la dezvoltatori, în condițiile în care prioritățile de dezvoltare ale cetățenilor sunt altele, iar de acești bani ar fi putut fi cumpărate cele 2 terenuri pentru construcția școlilor, propuneri ale mele care au fost incluse in planul de investitii inca din 2019, dar pentru care nu s-a făcut nimic atata timp. Avand in vedere analiza pe care am facut-o pe listele de persoane care au beneficiat de locuințele din fondul locativ de stat, din care a reieșit că au ajuns la persoane angajate în primarie sau la rude ale acestora, în timp ce avem cazuri sociale reale care nu primesc sprijin, ma tem ca aceeasi soarta vor avea si aceste locuințe. Acesta este de fapt si motivul care poate justifica graba cu care s-au derulat toate procedurile pentru achiziționarea si atribuirea locuințelor. În ședința de joi, ultima sedinta a acestui consiliu, unul dintre proiecte vizează atribuirea celor 27 de apartamente din blocul D8 si a celor 22 de apartamente care urmează a fi achiziționate, dar nu stim de la cine, căci astazi a avut loc ședința publica, dar care nu a fost publica. Pe motiv că se respecta GDPR cetățenii orașului nu vor sti cine sunt norocosii care primesc o locuinta cu chirie modică, nici macar eu in calitate de consilier local nu cunosc la acest moment identitatea persoanelor.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!