Cine este Costin Ioniță, omul cu care AUR intră în lupta pentru Primăria Bragadiru

Costin Ionita AUR Bragadiru

După ce la precedentele alegeri a mers pe varianta Bogdan Crefelean, AUR a decis să propună un nume nou în lupta pentru primărie din acest an: Costin Ioniță.

Ioniță (43 de ani) are doi copii și este managerul unei firme din domeniul construcțiilor.

În seara de luni, 26 mai, mai mulți tineri au ieșit pe străzi, în Bragadiru, îmbrăcați în negru cu înscrisuri galbene, pentru a susține candidatura lui Costin Ioniță.

La alegerile din 27 iunie, Ioniță candidează împotriva Teodorei Desagă (PMP+USR), a lui Gabriel Lupulescu (PNL) și a lui Ionuț Scarlat (PSD).

AUR speră la un rezultat mai bun la aceste alegeri, după ce în septembrie 2020 candidatul lor a obținut mai puțin de 150 din cele peste 9000 de voturi valabil exprimate în Bragadiru.

Între timp, însă, Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament, în mare parte datorită unei campanii online insistente desfășurată înainte de alegerile parlamentare din decembrie 2020. Aceleași metode de campanie sunt replicate acum, la scară mai mică, și în Bragadiru.

Ioniță estimează că populația orașului Bragadiru se ridică neoficial la 80.000 de persoane. Candidatul AUR crede că problemele de trafic de pe DN6 ar putea fi rezolvate prin construcția unor sensuri giratorii, iar în cadrul unei emisiuni TV a vorbit chiar și de un proiect ce pare fantezist pentru Bragadirul de astăzi: o linie de tramvai / metrou ușor de suprafață care să lege orașul nostru de București.

În campania sa, Ioniță vorbește și despre rezolvarea problemelor privind calitatea apei în Bragadiru.

”Intru în cursa pentru ocuparea postului de primar al orașului Bragadiru deoarece vreau să demonstrez că putem împreună să facem schimbarea, că putem să aducem și să facem acele investiții care sunt atât de necesare pentru orașul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului”, declară Costin Ioniță pe siteul său.

Ioniță este și autorul unei acțiuni în instanță, împotriva Ministerului de Interne, pentru scoaterea din carantină a orașului Bragadiru, atunci când numărul de cazuri din oraș era de peste 12 la mie. Acțiunea sa nu a avut însă succes. Tot el a lansat în spațiul public, la începutul lui aprilie 2021, și o serie de informații controversate despre vaccinul Astra Zeneca, unul dintre cele 3 vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană la acea vreme. ”Specialiștii din Europa au dat dreptate AUR: trebuia să fim reticenți la ASTRAZENECA”, a scris candidatul AUR pe Facebook, deși Agenția Europeană a Medicamentului avea să declare oficial, mai târziu, că beneficiile vaccinului Astra Zeneca depășesc riscurile pe care le implică imunizarea cu acest ser.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!