Străzi din Bragadiru, inundate după o ploaie de mai. ”Sunt oameni care nu stau în case de 6 ani din cauza străzilor”

Mai multe străzi din Bragadiru, în special din cartierul Independenței, au mari probleme după ploile din acest mijloc de lună mai.

Cititorii ne-au trimis o mulțime de imagini de pe străzile inundate. La unele persoane, apele au ajuns în curți, în fose și chiar în locuințe.

Autoritățile locale au intervenit contractând mai multe vidanje (vezi imaginea de mai sus), însă oamenii sunt mâhniți pentru că situația se repetă la absolut fiecare ploaie mai puternică.

Strada Rovine, intersecția cu Spătarului
Strada Celofibrei
Strada Măcrișului

Mai jos, sunt filmulețe pe care le-am primit de la locuitori ai orașului și le-am încărcat pe canalul nostru de Youtube. La intersecția străzilor Rovine cu Spătarului, din cartierul Independenței, cineva chiar s-a descălțat și a pășit prin apele de pe stradă, pentru a arăta cât de mare este apa în acea zonă.

”Sunt oameni care nu stau de 6 ani în casele lor din cauza străzilor”, spune o cititoare a ziardebragadiru.ro, care ne-a trimis imaginile de pe strada Rovine. Ea spune că are exemple concrete de vecini care și-au construit case, dar nu s-au mutat definitiv din cauza infrastructurii proaste.

Un alt cetățean, de pe strada Eliberării, ne-a spus că la unii vecini ai săi apa din străzi s-a revărsat în curți.

Pe lângă problemele cu infrastructura, unii oameni au acuzat și lipsa de bun simț de care au dat dovadă unii vecini. Potrivit spuselor lor, unele persoane, vâzând apa de pe străzi, au profitat de situație și au pompat și apele uzate din fosele proprii în stradă.

De la meteorologi, veștile nu sunt încă bune. Joi vor fi reprize de ploaie toată ziua, iar ploile continuă și vineri în Bragadiru. Abia de sâmbătă se opresc precipitațiile.

Proiectul de canalizare pluvială din cartierul Independenței a primit undă verde din partea instanței, după cum ziardebragadiru.ro a anunțat aici. Termenul de finalizare a lucrărilor este, pe hârtie, de doi ani. Sistemul ar urma să rezolve problemele acestea pe multe străzi din Independenței, dar nu pe toate.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!