Un nou drum și tramvai între zona Ghencea și Șoseaua Alexandriei. Când am putea avea o nouă intrare spre Bragadiru

Legătura, aprobată deja de consilierii bucureșteni în aprilie 2020, va lega zona Ghencea-Brașov (acolo unde s-a deschis recent un magazin Dedeman și unde se află și stadionul Steaua) de Șoseaua Alexandriei (zona Penitenciarului Rahova).

Până acum, a fost construită o porțiune de drum auto și de trotuare pe câteva sute de metri, de la intersecția Ghencea – Brașov – Prelungirea Ghencea până la noul magazin Dedeman Ghencea, deschis anul acesta.

În zona magazinului, drumul se termină într-un sens giratoriu, de unde ar urma să continue, probabil, până în zona Penitenciarului Rahova.

Modificările de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesare pentru demararea proiectului au fost votate în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) în data de 30 aprilie 2020.

Realizarea întregului proiect ar putea dura 2-3 ani, dar e posibil ca drumul auto să fie gata mai repede, potrivit informațiilor obținute pe surse de ziardebragadiru.ro.

Drumul auto ar putea fi de mare ajutor și pentru șoferii din Bragadiru, aceștia putând ajunge mai ușor din orașul nostru spre artera Brașov – Moghioroș – Plaza – Lujerului – Crângași – Pod Grant ș.a.m.d.

Linia de tramvai ar asigura cea mai rapidă legătură între cartierele Ghencea și Rahova. Această legătură ar face ca traseul să fie parcurs în doar câteva minute. Tramvaiul ar urma să lege zona Brașov de zona Penitenciarului Rahova și apoi de Depoul Alexandria.

O stație de tramvai în zona Penitenciarului Rahova ar fi, după calculele noastre, cea mai apropiată linie de tramvai de majoritatea locuitorilor din Bragadiru.

Un alt avantaj al liniei ar fi timpul redus de acces al tramvaielor 41 la Depoul Alexandria. În prezent, acestea se retrag în acest depou în 20-30 de minute, în timp ce noua linie ar asigura retragerea în doar 10 minute, notează siteul mobilitate.eu.

Un alt proiect aflat în derulare în zona Prelungirea Ghencea este lărgirea acestei căi de acces și introducerea unei linii de tramvai din zona Brașov spre Șoseaua de Centură. ziardebragadiru.ro a scris despre proiect aici. O primă parte a proiectului (lărgirea Prelungirii Ghencea pe tronsonul Brașov-Râul Doamnei) este aproape gata.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!