Un nou complex rezidențial uriaș în Bragadiru. Va avea 11 ha și va fi ridicat în Independenței

Planul unui complex de locuințe de 11,6 hectare a fost aprobat în Consiliul Local. Complexul va avea atât case, cât și construcții parter + 3 etaje.

Complexul va fi construit în Cartierul Independenței, în apropierea străzii Crișul Repede. Este un teren de 116.000 de metri pătrați, în tarlaua 25, parcela 107/2, LOT 2, număr cadastral 127535. Acesta va fi lotizat în terenuri cu suprafața minimă de 250 de metri pătrați.

Terenul va fi lotizat pentru construirea de locuințe, amenajarea de circulații auto și pietonale, parcări, spații verzi, împrejmuire teren și racord la utilități. Uriașul teren e cuprins între străzile Crișul Repede și Gliei și a fost primit de beneficiar drept moștenire.

Proiectul a fost inițiat de primarul PNL Gabriel Lupulescu și a primit voturi favorabile din partea consilierilor locali PNL, PSD și Pro România și negative din partea unor consilieri USR și PMP. Votul final în Consiliul Local a fost de 11-5 în favoarea proiectului.

Zona în care se va construi se află între străzile Crișul Repede și Gliei

Același proiect fusese respins în ședința de consiliu precedentă, dar a fost repus pe ordinea de zi deoarece, potrivit spuselor secretarului general Veronica Ioniță, PUZ-ul a fost transmis Biroului Urbanism, iar membrii acestuia consideră că avizele au fost depuse la termen la Consiliul Județean și nu văd niciun motiv plauzibil de respingere a proiectului.

În funcție de apropierea față de alte construcții, înălțimea imobilelor din cartier va varia între 10 și 15 metri. Astfel, vom avea unele construcții chiar parter + 3 etaje, potrivit PUZ-ului consultat de ziardebragadiru.ro. Planul mai arată că vor fi 111 loturi de mărimi diferite și un total de 452 de locuri de parcare în cartier.

Proiectantul acestui PUZ este SC Axa Proiect SRL, iar beneficiarul este Cojocaru Radu-Spiridon. Data estimată pentru finalizarea cartierului este mai 2024.

Citiți și:

4 benzi pe Centura București, între A1 și A2. Expropierile au fost decise, cea mai mare sumă merge la EXALCO

Un nou bloc de 10 etaje se pregătește să apară în ”peisajul” din Bragadiru

Cât costă modernizarea celei mai vechi grădinițe de stat din Bragadiru

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!