Un nou bloc de 10 etaje se pregătește să apară în ”peisajul” din Bragadiru

bloc 10 etaje telluris west residential park coralului 8 bragadiru

Planul Urbanistic Zonal care prevede construirea unui nou bloc de 10 etaje în strada Coralului, nr. 8 (zona Scandinavia) a fost pus în dezbatere publică.

Blocul ar urma să aibă subsol, parter, 10 etaje și un etaj tehnic. Ansamblul format din bloc, drumuri de acces, alei carosabile și pietonale, spațiu parcare, amenajări exterioare, utilități este identificat cu numărul cadastral 127434.

Zona în care se dorește construcția blocului este deja plină de astfel de imobile, fiind de fapt o aglomerare de cartiere de blocuri din zona Scandinavia – Safirului – Cristalului – Diamantului. În zonă, pe aceeași stradă și în imediata apropiere a terenului menționat, este și Grădinița Nr. 3 din Bragadiru.

bloc 10 etaje Coralului 8 Bragadiru cartier Scandinavia

Beneficiarul construcției este West Residential Park SRL, iar proiectantul de urbanism este Telluris Proiect SRL. Terenul pe care se vrea construit imobilul are 10.987 metri pătrați (1,1 hectare). Înălțimea blocului va fi de 35 de metri.

4 intrări, toate din Coralului

Gurile de acces spre noul imobil sunt prevăzute din strada Coralului. Trei dintre ele vor duce în parcări supraterane și una în parcarea subterană. Constructorul spune că spațiile verzi la sol din incintă vor reprezenta minimum 30% din suprafața terenului, la acestea adăugându-se și spațiile verzi amenajate peste parcarea subterană.

Evenimentul de dezbatere publică va avea loc în data de 25 octombrie 2021, de la ora 12, la Casa de Cultură ”Mihai Eminescu” din Bragadiru.

Persoanele interesate să formuleze propuneri, opinii sau sugestii sunt îndemnate să o facă la adresa registratura@primariaorasbragadiru.ro până la data de 21 octombrie 2021.

Persoanele care au inițiat astfel de propuneri și le pot și susține în cadrul evenimentului organizat în 25 octombrie. Fiecare vorbitor va avea alocate 3 minute pentru a-și prezenta ideile.

Prezența fizică la acest eveniment este condiționată de prezentarea certificatului de vaccinare sau a celui care atestă trecerea prin boală (trebuie să vă aflați între a 15-a și a 180-a ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2).

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!