4 benzi pe Centura București, între A1 și A2. Expropierile au fost decise, cea mai mare sumă merge la EXALCO

O hotărâre de guvern publicată în Monitorul Oficial la începutul lunii octombrie 2021 prevede modul în care vor fi expropiate terenurile din apropierea Centurii București pe segmentul de 22 de kilometri dintre A2 și A1.

Obiectivul pentru care se fac aceste expropieri este ”Lărgirea la patru benzi a centurii rutiere a municipiului București Sud între A2 km 23+600 și A1 km 55+520 și amenajare punct de întoarcere în soluție giratorie pe CB în zona autostrăzii A1 – Amenajare Bretea de legătură DN 6 – DN CB la Pasaj pe DN 6 km 10+678”.

Breteaua de legătură la DN6 la care se face referire este chiar cea din Bragadiru, pentru a lega DN6 de centură pe ambele părți ale drumului național. În prezent, intrarea pe Centură este posibilă doar de pe sensul de mers dinspre București spre Bragadiru. Cei care vin dinspre Bragadiru trebuie să facă sensul giratoriu de la Leroy Merlin și să întoarcă pentru a intra pe Centura București.

Pentru lărgirea centurii pe segmentul dintre A1 și A2 și pentru aceste bretele e nevoie de expropieri suplimentare de 12.136 m, pentru care despăgubirile sunt de 2.317.314 lei. Suma pe metru pătrat este de aproximativ 38 de euro.

Din această sumă, cea mai mare parte merge la asocierea SC EXALCO ROMANIA SRL – RTH Proconstruct SRL pentru o parte din terenul și construcțiile de la adresa Șoseaua Centurii nr. 11, dar și pentru terenurile din tarlaua 43, parcelele 194/1, 194/2, 194.3, Lotul 2.

Suprafața totală a terenurilor expropiate de la Exalco – RTH Proconstruct este de 6875 de metri pătrați, pe care este construită și o platformă de 5743 de metri pătrați. Suma totală pentru această despăgubire este de 1,6 milioane de lei, dintre care 871.000 de lei sunt pentru construcția menționată, iar restul pentru terenuri.

Hotărârea prin care au fost decise aceste expropieri este disponibilă public aici.

Citiți și:

Un nou bloc de 10 etaje se pregătește să apară în ”peisajul” din Bragadiru

Angajări la Primăria Bragadiru. Au fost scoase la concurs 2 posturi

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!