Promisiune: toate pasarelele pietonale din Bragadiru vor fi dotate cu lift

O singură pasarelă dintre cele cinci din Bragadiru este dotată cu lift, însă demersurile pentru dotarea tuturor cu ascensoare au fost făcute, spune primarul orașului.

Informația a fost oferită, într-un comentariu pe Facebook, de primarul Vasile Cimpoeru. ”Toate pasarelele pietonale vor fi dotate cu lifturi. Am făcut demersurile pentru achiziționarea și montajul lifturilor pentru pasarela de la Smârdan”, scrie el, într-o discuție inițiată de o locuitoare a orașului.

Redacția noastră va urmări subiectul, pentru a vedea dacă această promisiune devine realitate.

Problema lifturilor atașate pasarelelor este ceva mai veche. Într-o postare din 19 martie, Vasile Cimpoeru își cerea scuze persoanelor din zona Smârdan, spunând că problemele cauzate de COVID-19 au dus la amânarea montării liftului la această pasarelă.

Tot atunci, câteva sute de oameni au semnat o petiție pentru montarea lifturilor necesare pasarelei. Decizia de a dota pasarela de la Smârdan cu lifturi a fost aprobată în sedința de Consiliu Local din 24 octombrie 2019, ca urmare a unei propuneri a consilierului local Teodora Desagă, se arată în textul acestei petiții. Totuși, serviciile de proiectare a lifturilor metalice au fost contractate abia în mai 2020.

În prezent, singura pasarelă dotată cu lift este cea din dreptul Școlii Gimnaziale Numărul 1.

Alte pasarele, dotate exclusiv cu scări, sunt instalate peste DN6 în zonele:

  • pod Centură;
  • Leroy Merlin;
  • Smârdan-Cristalului (zona Penny – McDonalds);
  • Celofibrei (zona Rostar);

Atât primarul Vasile Cimpoeru (PNL), cât și consilierul local Teodora Desagă (PMP) și-au anunțat candidatura la alegerile locale din 27 septembrie. ziardebragadiru.ro a scris un articol despre lupta electorală pentru Bragadiru aici.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!