Luptă electorală dură în Bragadiru. Sondaj online: pe cine vei vota la Primărie?

sondaj online primaria bragadiru

Primarul în funcție, Vasile Cimpoeru, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Bragadiru. Materialele promoționale – în care primarul împarte spațiul cu candidatul PNL la Consiliul Județean Ilfov, Hubert Thuma – au apărut deja pe toate străzile foarte circulate ale orașului.

Lupta electorală de anul acesta se anunță însă a fi una dintre cele mai aprige din istoria orașului, cu candidați puternici ai marilor partide politice din România.

Participă la sondajul de mai jos! Candidații au fost trecuți în ordine alfabetică. Votul este anonim.

Coming Soon
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, pe cine ați alege pentru funcția de primar al orașului Bragadiru?
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, pe cine ați alege pentru funcția de primar al orașului Bragadiru?
Dacă duminica viitoare ar fi alegeri, pe cine ați alege pentru funcția de primar al orașului Bragadiru?

Cimpoeru, care candidează pentru un al patrulea mandat la primărie, are o majoritate PNL confortabilă în Consiliul Local și o susținere puternică mai ales în vatra orașului, Bragadirul vechi.

PMP are un candidat puternic, pe Teodora Desagă (în prezent consilier local), care a fost în ultimii ani cel mai activ reprezentant al opoziției în Consiliul Local.

Alianța USR PLUS, care a înregistrat un rezultat foarte bun la europarlamentarele de anul trecut, îl propune pe Ionuț-Dorin Iancu, un tânăr jurist, de profesie consilier juridic și expert în achiziții publice.

Atât Desagă, cât și Iancu au mulți susținători în special în cartierele noi, cum sunt Independenței, Scandinavia, Latin ș.a.m.d.

Și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are candidat la primăria Bragadiru, pe Bogdan Crefelean, autorul inițiativei ”Buletin de Bragadiru”.

PSD, partid care s-a bucurat de o mare susținere în Bragadiru (actualul primar a fost și el cândva membru PSD), a anunțat că îl propune pe Marian Dumitru pentru funcția de primar. Dumitru, care este președintele PSD Bragadiru, a luat la final de iulie decizia de a demite o consilieră locală a propriului partid, Larisa Costache, deoarece aceasta dorea să obțină o locuință socială deși nu avea acest drept.

Decizia lui Dumitru, votată în unanimitate de colegii din partid, vine după o hotărâre a Consiliului Local Bragadiru, prin care s-au alocat 900.000 de euro pentru achiziția a 22 de locuințe sociale. Deși PNL a motivat că scopul este unul strict social, PSD a motivat că achiziționarea de locuințe direct de la dezvoltator (la prețul aproximativ de 41.000 de euro pentru o locuință) nu este o decizie oportună. Consiliera Costache nu a respectat însă decizia partidului și a susținut proiectul adversarilor politici, acesta fiind motivul demiterii.

Alegerile au loc pe 27 septembrie

Acest proiect este, în prezent, unul dintre marile subiecte de luptă electorală. Teodora Desagă a fost cea care a depus o sesizare de ilegalitate și a solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Votul însă a mers mai departe, iar candidata PMP a votat, în calitate de consilier local, împotriva proiectului. La rându-le, cei din USR consideră proiectul a fi ”hoție pe față”, potrivit unei postări de pe Facebook a candidatului Ionuț-Dorin Iancu.

Cei care vor primi aceste locuințe sociale vor plăti o chirie care nu poate depăși 10% din venitul lunar net al familiei din ultimele 12 luni. Diferența va fi subvenționată de primărie.

Printr-o lege promulgată în iulie 2020, data alegerilor locale a fost fixată pentru 27 septembrie (ultima duminică din lună).

Miză mare și la Consiliul Județean

Pe lângă alegerile pentru primari și consilieri locale, sunt și alegeri importante pentru consiliile județene.

Hubert Thuma, cel despre care vorbeam la începutul acestui articol, a fost declarat candidatul PNL la Consiliul Județean Ilfov (unul dintre cele mai bogate județe din țară) după ce, potrivit unor surse politice, a câștigat lupta internă cu Marian Petrache.

Același surse spun că Petrache a acceptat situația, dar el va fi cel care va deschide lista PNL Ilfov la Senat. Aceleași surse, citate de ziare.com, spun că Petrache țintește chiar o funcție de ministru, fie la Ministerul de Interne, fie la cel al Dezvoltării.

Vom vorbi pe larg despre candidații la Consiliul Județean Ilfov într-un articol viitor.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!