Străzi inundate în Bragadiru, în urma ploii de astăzi. Sunt probleme și cu acoperișurile unor blocuri

strazi inundate bragadiru 4 septembrie 2020

Străzile inundate care ”însoțesc” orice ploaie mai puternică le dau bătăi de cap oamenilor și astăzi.

Cele mai grave probleme sunt în cartierele Independenței + zona Celofibrei, dar și în zona străzilor Cristalului – Diamantului, de peste DN6, arată zecile de mesaje primite de redacția noastră în această dimineață. Intersecția DN6 cu Cristalului, din zona Penny-McDonald’s, este și ea greu practicabilă.

În lipsa unui sistem de canalizare pluvială și cu probleme la canalizarea orașului, rezolvarea nu pare să vină prea curând. Primăria, ca și la precedentele ploi puternice, a intervenit cu vidanje, dar situația e greu de controlat în acest mod.

Imagine din Cartierul Independenței, zona aprozarului La Makedonu’

În plus, au apărut probleme și la acoperișurile unor blocuri din partea veche a orașului. Mai mulți proprietari de apartamente de la ultimul etaj s-au trezit cu infiltrații puternice.

În privința cartierului Independenței, există un plan pentru preluarea apelor pluviale și deversarea lor, prin pompare, în râul Ciorogârla, cu ajutorul unui sistem care ar traversa Centura București. Noi am scris despre proiect AICI, după ce am participat la ședința de prezentare de la Primăria Bragadiru. Totuși, în cel mai bun caz, proiectul va deveni realitate peste câțiva ani. Proiectul ar urma să fie realizat de Consiliul Județean Ilfov, alături de Apă Canal Ilfov.

Imagine de pe Strada Celofibrei, postată pe grupul Cartierul Independenței

O veste ceva mai bună și mai sigură este că de sâmbâtă, 5 septembrie, vremea se încălzește din nou. Temperatura maximă va fi de 27 de grade cu soare în Bragadiru, iar duminică vor fi chiar 28 de grade.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!