Piedone vrea cel mai mare parc din sectorul 5 pe Drumul Cooperativei, stradă aflată chiar lângă Bragadiru

drumul cooperativei harta bucuresti bragadiru

Drumul Cooperativei – stradă care are un capăt în Prelungirea Ghencea și celălalt în strada Gladiolelor, Bragadiru – ar putea intra într-un proces de modernizare, a spus pentru ziardebragadiru.ro primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Mai întâi, am vorbit cu primarul din Bragadiru, Gabriel Lupulescu, care ne-a spus ce planuri ale pe Gladiolelor. Am scris despre acestea aici. Apoi, l-am contactat pe primarul sectorului 5 după ce am văzut șantierul se continuă și pe Drumul Cooperativei.

Dacă șantierul din Gladiolelor depinde de Bragadiru, cel de pe Cooperativei ar trebui să țină de sectorul 5. Această stradă, Drumul Cooperativei, are o parte finală – cea dinspre intrarea din Bragadiru – neasfaltată pe vreo 300-400 de metri. Vorbim de o porțiune de drum aflată după cimitirele SRI și Ghencea Militar III. Deseori, la marginea acestui drum neasfaltat se strâng uriașe grămezi de gunoaie.

Recent, zona a fost salubrizată, iar drumul cu gropi uriașe a fost nivelat. ”Este un șantier izolat de Bragadiru, nu are legătură cu acesta. Eu aștept un singur lucru – Drumul Cooperativei este acum în administrare la Primăria Capitalei, iar eu o vreau la Sectorul 5”, a declarat, pentru ziardebragadiru.ro, Cristian Popescu Piedone.

”După ce o vom primi, în zona fostelor sere vom construi cel mai mare parc din Sectorul 5”, a adăugat primarul de sector. Aceste sere sunt chiar la mijlocul străzii Drumul Cooperativei și ocupă o suprafață însemnată de teren. Sectorul 5 are foarte puține parcuri publice. Parcul Sebastian și Parcul Ferentari sunt mult reduse față de alte parcuri din București. Restul de parcuri din sector sunt de foarte mici dimensiuni.

Asfaltarea porțiunii rămase din Drumul Cooperativei de către Primăria Generală sau de cea de la Sectorul 5 și asfaltarea străzii Gladiolelor ar crea o nouă cale de intrare din Bragadiru în București.

În perioada electorală dinaintea alegerilor din Bragadiru, Piedone a fost un susținător declarat al actualului primar, Gabriel Lupulescu. Am scris despre această susținere aici.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!