25 de refugiați ucraineni, cazați în Bragadiru. Ce firme din oraș le-au sărit în ajutor

motel restaurant piscina bragadiru izvor

Circa 25 de ucraineni refugiați din calea războiului și-au găsit temporar adăpost la un motel situat pe strada Izvor din Bragadiru. Alte firme din oraș nu au rămas indiferente și le-au oferit la rându-le ajutor.

Cei 25 de ucraineni sunt în special femei și copii, dar din grup fac parte și bărbați. ”Se află la noi și un domn cu probleme diabetice, căruia maestrul Daminescu i-a oferit medicamente și alte lucruri necesare”, a spus, pentru ziardebragadiru.ro, proprietarul Motel Restaurant Piscină Bragadiru, Bogdan Nițulescu.

Conducerea motelului le-a oferit oamenilor adăpost în camere încălzite, fără a le cere bani. Alte firme din oraș au contribuit și ele cum au putut.

”Cuptorul de pâine de lângă Centură le-a oferit oamenilor pâine, unii copii vor merge la grădiniță la Onix (nota redacției – Onix este o grădiniță-creșă privată din Cartierul Independenței din Bragadiru), Makedonu (n.r. – aprozar din oraș) a ajutat cu alimente. La fel și patronul Dumiserv (n.r. un magazin de materiale de construcții din oraș), care a mers la cumpărături imediat după ce a aflat de grupul de refugiați. Câteva persoane de la noi au mers și la centrul de colectare din ADM Rezidențial, de pe strada Năzuinței, pentru a lua haine potrive pentru refugiații de la noi”, a completat proprietarul motelului.

Și persoane fizice din oraș s-au alăturat efortului. Dacă artistul Adrian Daminescu s-a oferit să ajute cu toate cele necesare bărbatul care suferă de diabet, alți oameni au donat mâncare și alte lucruri necesare (produse de igienă corporală, detergenți etc). Asociația ANAID, din București, și-a oferit și ea ajutorul.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!