Varianta Gladiolelor – Cooperativei. Se lucrează la o nouă rută de intrare din Bragadiru în București

strada gladiolelor bragadiru largire pentru asfaltare

O nouă rută de legătură între Bragadiru și București ar putea fi gata din toamna anului 2022.

Strada Gladiolelor, care leagă DN6 de strada Dantelei, a fost recent curățată de gunoaie și nivelată, iar primăria anunță că dorește să o asfalteze în lunile care urmează. ”Îmi doresc să fie gata în septembrie 2022. Am cumpărat terenurile pentru stradă, am obținut avizele de la Apa Nova, întrucât zona e traversată de mai multe conducte”, a declarat, pentru ziardebragadiru.ro, primarul Gabriel Lupulescu.

Dacă procesul de alocare a lucrării nu va avea parte de contestații și amânări legate de aceste contestații, proiectul ar putea fi gata până în toamnă sau chiar mai devreme.

”O să mă întâlnesc și cu domnul Piedone, deoarece am dori foarte mult ca și strada Drumul Cooperativei să fie asfaltată”, a completat Gabriel Lupulescu. Strada Gladiolelor va fi construită pe un teren aflat în Bragadiru, dar Drumul Cooperativei este o stradă aflată în administrarea Sectorului 5. Relația dintre primarul din Bragadiru, Gabriel Lupulescu, și primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este una destul de apropiată. Piedone l-a susținut deschis pe Lupulescu atunci când acesta a candidat la primăria orașului.

strada Gladiolelor Bragadiru

Se lucrează și la strada Diamantului

Odată cu proiectul Gladiolelor, primăria își propune să rezolve și problemele legate de strada Diamantului. Potrivit primarului, s-au reușit exproprierile care, în sfârșit, vor permite asfaltarea străzii pe întreaga ei suprafață.

ziardebragadiru.ro va urmări evoluția lucrărilor la ambele străzi și vom reveni cu amănunte.

De ce e importantă strada Gladiolelor

Strada Gladiolelor este asfaltată circa 200 de metri, de la DN6 până la intersecția ei cu strada Diamantului. Drumul duce până la strada Dantelei, rută importantă de intrare în București. Cu viteză redusă, pe acest drum se poate circula chiar și cu mașini mici, dar cu gardă ridicată.

Asfaltarea străzii a fost cerută de mulți șoferi, dar nu s-a realizat până acum. Strada ”adună” trafic și din străzile Ametistului, Safirului și Rubinului, care se termină în Gladiolelor.

O altă stradă care pornește din Gladiolelor este Drumul Cooperativei, cea care trece prin fața cimitirului și ajunge până aproape de linia tramvaiului 41 (zona intersecției dintre Prelungirea Ghencea și strada Brașov). Însă, și Drumul Cooperativei este neasfaltat pe o porțiune de circa 200 de metri, între Gladiolelor și intrarea în cimitir.

Vă amintim că ziardebragadiru.ro a scris despre situația din Strada Gladiolelor AICI, încă din martie 2020. În acel an, șeful serviciului de achiziții din Primăria Bragadiru, inginerul Ion Jarcalete, spunea că strada Gladiolelor nu va fi asfaltată ”în vecii vecilor”. În urmă cu un an, în februarie 2021, viceprimarul Grigore Marian Dumitru (la acea vreme primar interimar) spunea la rându-i că dorește găsirea rapidă de soluții alături de primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!