Exclusiv. Cazuri de coronavirus, descoperite în zona Kilometrul 8

Informațiile primite pe surse de ziardebragadiru.ro arată că mai multe cazuri de infecții cu coronavirus au fost depistate în zona Kilometrul 8, la intrarea din Bragadiru în București.

Zona este una intens locuită, iar în ultimele două luni, foarte multe persoane s-au întors aici din state din vestul și sudul Europei (Anglia, Spania, Italia, Franța, Germania), țări care au avut cele mai mari probleme cu noul coronavirus.

Un locuitor din zonă (de pe strada Intrarea Leordeni), intervievat de ziardebragadiru.ro, ne-a oferit și alte detalii. ”Azi dimineață trotuarul din fața casei (Intrarea Leordeni) era stropit cu dezinfectant, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum. Tot astăzi am aflat că o persoană a fost luată cu izoleta de pe strada Celofibrei și o vecină de pe stradă este în izolare, iar testul i-a fost făcut ieri”, ne-a spus domnul Adrian Pătrașcu. Potrivit acestuia, cel puțin un caz confirmat ar fi pe strada Mărășești.

Primăria Bragadiru spune însă că nu a primit din partea DSP Ilfov o informare privitoare la cazuri de infecție în zona Kilometrul 8. ”Serviciul ISU din cadrul Primăriei Bragadiru nu are la data publicării acestui articol nicio comunicare oficială a DSP Ilfov în acest sens cum că ar fi focar de coronavirus în zona km 8”, a comentat, pe Facebook, administratorul public Feny Cornelia Tabacu.

UPDATE 29 aprilie: Noi informații primite de la un cititor de pe strada Năzuinței: imaginile arată că în seara zilei de 28 aprilie o autospecială a venit la un bloc de pe strada precizată, bloc aflat în apropierea benzinăriei TSV. Potrivit cititorului nostru, două persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus.

De Paște, în apropierea acestei zone au fost și petreceri pe străzi și în curți, întrerupte doar de intervenția în forță a polițiștilor și jandarmilor. Am scris despre acele incidente AICI.

Potrivit celui mai recent comunicat al Grupului pentru Comunicare Strategică, în Ilfov sunt 252 de cazuri de infectare cu COVID-19, cu șase mai multe decât ieri și cu peste 50 mai multe decât în urmă cu șapte zile. În București, sunt 1222 de cazuri confirmate până la 28 aprilie, cu 32 mai multe decât luni, 27 aprilie.

La nivel național, sunt 11.339 de cazuri depistate pozitie de la începutul epidemiei până acum. 3.141 de persoane s-au vindecat deja. 631 de persoane și-au pierdut viața în urma infectării cu coronavirus. 227 de pacienți infectați cu coronavirus sunt internați în prezent la Terapie Intensivă.

În întreaga lume, numărul cazurilor confirmate a urcat la 2,84 milioane, iar 201.315 persoane au decedat.

În România, starea de urgență se încheie la data de 15 mai. Din acest motiv, este recomandat să ieșim din case doar dacă avem neapărată nevoie de ceva, iar când o facem este obligatoriu să completăm o declarație pe propria răspundere, semnată și datată, în care să descriem exact scopul ieșirii noastre. Cei care merg la locurile de muncă pot prezenta și legitimație de serviciu.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!