Primul senzor care arată calitatea aerului din Bragadiru. Rezultatele pot fi consultate online

Într-un cartier al orașului a fost instalat și a început să colecteze date primul senzor dedicat monitorizării calității aerului.

Update 29 mai: Primăria și Agenția de Mediu Ilfov discută despre instalarea unei stații de monitorizare a călității aerului în Bragadiru. Detalii aici.

Senzorul a fost montat pe o stradă din Cartierul Latin, în urmă cu o săptămână, și a început să adune date interesante.

Deși suntem într-o perioadă de stare de urgență, iar traficul e mult redus, se constată unele probleme de poluare în timpul nopții, din cauza arderilor de deșeuri.

Senzorul va deveni foarte util și relevant când situația va reveni la normal, adică după încetarea stării de urgență și mai ales după reluarea muncii de la birouri și a școlilor.

Senzorul indică, printre altele, valoarea în timp real a particulelor PM10, PM2,5 și PM1. Totodată, aflăm cu ajutorul său informații în timp real despre temperatura, umiditate, presiune atmosferică și viteza și direcția vântului.

În apropierea orașului Bragadiru, în Cornetu și Clinceni, se găsesc alți doi senzori din rețeaua Airly.

Rezultatele în timp real ale tuturor senzorilor instalați în întreaga Românie, dar și în lume, pot fi consultate pe airly.eu sau cu ajutorul aplicațiilor Airly pentru Android și iOS.

Cei care au făcut acest proiect posibil în Cartierul Latin vor să extindă rețeaua de senzori și în alte cartiere din orașul Bragadiru.

Persoana care s-a oferit să ”găzduiască” senzorul este Antonia Lupescu, iar cei care au făcut posibil proiectul sunt cu toții locuitori din Cartierul Latin (zona Prelungirea Ghencea).

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!