Seară cu vânt puternic în Bragadiru. Ploaia mult-așteptată va fi însă una slabă

O prognoză a Administrației Naționale de Meteorologie arată că vremea în București și în împrejurimile Capitalei va fi caldă, dar cu un grad ridicat de instabilitate atmosferică.

Concret, începând cu jumătatea zilei de 29 aprilie, vor fi înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie, averse slabe și descărcări electrice. Atenționarea ANM este valabilă de azi, ora 12, până mâine, 30 aprilie, ora 22.

Agricultorii din județ așteaptă ploi puternice, însă meteorologii spun că nu vor fi cantități de precipitații prea mari. Maxima zilei va fi de 26-27 de grade, iar minima va fi de 10-11 grade.

Și joi, 30 aprilie, va fi cald. În a doua parte a zilei sunt posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vor fi 25-26 de grade.

2020 este un an extrem de secetos, iar agricultorii din țară spun că rar au avut parte de un astfel de an neprielnic. În numeroase județe, pășunile sunt complet uscate, fermierii făcând eforturi să țină în viață animalele pe care le au.

Ninsorile slabe din această iarnă a dus la lipsa de depozite de apă în sol, iar ploile de primăvară au lipsit din foarte multe zone, iar în altele au fost slabe. În aceste condiții, producția de grâu este compromisă, urmând să înregistrăm scăderi record la acest capitol. În următoarele luni, prețul pâinii ar putea crește, au avertizat specialiștii din domeniul alimentar.

Sistemele de irigații, care pot suplini lipsa ploilor, acoperă o foarte mică parte din totalul terenului cultivat din România.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!