Elevii din Ilfov au transport gratuit pe RATB din 11 februarie 2019

Elevii care învață în București și Ilfov vor putea circula gratuit cu transportul în comun pe liniile operate de Societatea de Transport București (STB).

Toți elevii care urmează învățământul preuniversitar beneficiază de gratuitate. Astfel, măsura se aplică elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal.

„Şi elevii care locuiesc în Judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, în plus vor putea beneficia şi de un abonament lunar valabil pe linia regională de domiciliu. Gratuitatea se aplică doar pentru abonamentul urban general şi pentru cel valabil pe linia regională de domiciliu şi se acordă numai pentru elevii din învăţământul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţă redusă), primar, gimnazial, liceal şi profesional, care au vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale”, menţionează Primăria.

Elevii cu vârsta de până la 14 ani au nevoie de:

  • adeverinţă doveditoare / carnet de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs;
  • copie după certificatul de naştere.

Elevii cu vârsta de peste 14 ani au nevoie de:

  • adeverinţă doveditoare / carnetul de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs;
  • copie după actul de identitate.

Abonamentele gratuite vor fi reîncărcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesară emiterea de carduri noi decât pentru elevii care nu deţin un card electronic de călătorie, nominal.

La prima emitere, cardul de călătorie nominal este gratuit. Elevii care au deţinut carduri nominale de călătorie şi nu se mai află în posesia acestora au posibilitatea achiziţionării unui nou card la tariful de 4,7 lei.

Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile până la expirare, apoi pot fi reîncărcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri STB SA.

Astfel, dacă un elev din Bragadiru învață în București, va avea voie să circule gratuit pe toate mijloacele de transport de comun din București, dar și pe o linie regională (R424 sau oricare alta, care îi convine mai mult).

Dacă vrei să ne scrii ceva (un pont care poate deveni o știre sau pur și simplu impresiile tale despre siteul Ziar de Bragadiru) nu ezita să o faci la contact@ziardebragadiru.ro. Iar dacă nu vrei să ratezi vreo știre, îți recomandăm să te abonezi la notificări și să te alături, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook. Poți citi mai multe despre noi aici.