Dezinsecția în Bragadiru. Substanța Solfac ”nu e toxică”, dar ”e iritantă”

Dezinsecția în județul Ilfov a început în data de 23 iulie, iar echipele acționează, în medie, în 10 localități pe seară. Acțiunea a ajuns și în Bragadiru, iar noi am fost curioși să aflăm ce substanță se folosește.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, substanța folosită se numește Solfac și a fost folosită și anii trecuți. Totuși, câțiva cetățeni din Popești Leordeni au reclamat un miros înțepător care persista chiar și la ceva vreme după stropire.

„Marţi, 23 iulie, am reînceput în tot judeţul acţiunea terestră de combatere a ţânţarilor. Acţiunea cu numărul cinci anul acesta. Acţionăm, în medie, în 10 localităţi pe seară. În dimineaţa aceasta, în jurul orei 2,00, am primit un mesaj de la managerul public al judeţului, Irinel Scrioşteanu, care mă anunţa că sunt probleme cu dezinsecţia în Popeşti-Leordeni şi Berceni. Au fost oameni afectaţi de substanţa cu care se face dezinsecţia. La 112 a fost înregistrat un singur apel, iar când a ajuns ambulanţa nu a mai găsit pe nimeni. (…) Substanţa folosită nu este toxică pentru oameni, este iritantă. Am mai folosit Solfac şi anul acesta şi în anii trecuţi şi nu am avut astfel de situaţii”, a scris Marian Petrache, pe Facebook.

Solfac este un produs al celor de la Bayer și vizează dăunători ca ploșnițele, căpușele, tânțarii, omizile, furnicile, gândacii și dăunători specifici fermelor de animale și păsări.

Perioada recomandată între dezinsecții este undeva între 6 și 8 săptămâni, potrivit producătorului. Tot producătorul menționează că ”este biodegradabil, nu pătează, nu lasă urme vizibile după aplicare și nu este inflamabil”.

Solfac este special conceput astfel încât să nu aibă efecte negative asupra altor viețuițoare nevizate, cum sunt albinele, de exemplu.

Dacă vrei să ne scrii ceva (un pont care poate deveni o știre sau pur și simplu impresiile tale despre siteul Ziar de Bragadiru) nu ezita să o faci la contact@ziardebragadiru.ro. Iar dacă nu vrei să ratezi vreo știre, îți recomandăm să te abonezi la notificări și să te alături, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Poți citi mai multe despre noi aici.