Bragadiru a ieșit din carantină. Va fi nevoie de declarație doar între orele 23 și 5

Orașul Bragadiru a ieșit din carantină începând cu 8 ianuarie, ora 22, a decis Departamentul pentru Situații de Urgență Ilfov, la recomandarea DSP.

Update 25 ianuarie 2021: În timp ce unele localități din Ilfov și Bucureștiul se bucură de o eliminare a restricțiilor, în Bragadiru ele rămân în vigoare. Aflăm de ce, aici.

Odată cu Bragadiru, și comuna Chiajna a ieșit din carantină.

DSU menționează însă faptul că ”rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localități”, iar ”rata de infectare se menține ridicată la data de 08.01.2021, respectiv 5.55/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 3.50/1000 locuitori în comuna Chiajna”.

În Ilfov, localitățile cu cele mai mari probleme în criza COVID-19 sunt acum Ciorogârla (incidență de 9,06 la mie), Tunari (incidență de 7,54 la mie) și Domnești (6,05 la mie).

În județul nostru au fost 25.605 cazuri de COVID-19 confirmate până în prezent. 21.764 de oameni s-au vindecat, iar 196 de persoane au murit. 12.976 de oameni sunt în izolare la domiciliu. Doar la Spitalul Județean de Urgență Ilfov sunt internate 102 persoane, dintre care 15 la ATI.

Reamintim că, în Bragadiru, carantina zonală a fost instituită încă din luna noiembrie 2020. În această perioadă, s-a putut circula pe bază de declarație. În prezent, singura declarație necesară este cea pentru deplasarea pe timp de noapte, între orele 23 și 05. O puteți descărca de mai jos.

Declarație pe propria răspundere, orele 23-05:

Model adeverință pentru angajatori:

Amintim că până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală, sunt în vigoare următoarele măsuri:

  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor ;
  • activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  • interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  • interzicerea organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

Puteți citi și:

Stop accidentelor! Separatoare de sens din beton la intersecția dintre DN6 și breteaua spre centură, în Bragadiru

Concurs pentru funcțiile de consilier și de polițist local, în Bragadiru