Alianța USR-PMP reclamă nereguli înainte de vot. Cum răspunde candidatul PNL

Alianța formată la nivel local de USR și PMP, care poarte numele ”Împreună pentru Bragadiru” și o susține pe candidata Teodora Desagă, reclamă faptul că nu va avea reprezentanți în secțiile de vot de duminică, 27 iunie, dar și că trei dintre secțiile de votare sunt organizate în spații care aparțin familiei candidatului PNL.

PNL îl are drept candidat pe Gabriel Lupulescu, iar cele trei secții s-ar afla în două clădiri deținute de compania SC GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, susțin cei din alianță. Potrivit bazei de date risco.ro, care preia date din Registrul Comerțului, firma l-a avut ca administrator pe candidatul PNL. Cele trei secții de votare din zona Cartierul Latin, căci despre ele este vorba, au primit alegători și la precedentele alegeri organizate (și) în Bragadiru (europarlamentare, parlamentare, locale). Singura diferență este că, acum, unul dintre candidați este chiar persoana care deține aceste spații, direct sau indirect, susține alianța.

Contactat de ziardebragadiru.ro, candidatul PNL Gabriel Lupulescu susține că situația este doar parțial adevărată. ”O singură secție, secția 8, se află într-un spațiu deținut de firma condusă de fiul meu. Secțiile 6 și 7 sunt într-un spațiu care nu îmi mai aparține, deoarece l-am vândut”, ne-a spus candidatul PNL. ”Dacă eu dețin toate clădirile din Cartierul Latin, unde să fie secția? Nu văd care ar fi problema. Să ne reamintim că la alegerile locale trecute, doamna Desagă a câștigat în fața lui Cimpoeru Vasile în aceste secții. Doar că acum eu voi lua mai multe voturi decât a luat Cimpoeru Vasile, pentru că eu am ridicat acest cartier, oamenii mă cunosc, am o popularitate mai mare printre ei. Este absolut normal. Au fost și alegeri europarlamentare și parlamentare aici, iar USR a avut rezultate extrem de bune”, a completat Lupulescu.

În privința reprezentanților, prevederile Biroului Electoral Central (BEC) arată că orice partid parlamentar poate avea reprezentanți la vot. USR este partid parlamentar, dar o decizie a Biroului Electoral Județean (BEJ) Ilfov îi interzice, potrivit alianței locale citate, să aibă reprezentanți la vot, deoarece nu are un candidat propriu (Teodora Desagă e membru PMP, partid neparlamentar).

Candidatul PNL susține, pentru ziardebragadiru.ro, că nu poate comenta acest fapt, fiind o decizie a BEJ. ”Probabil trebuia să facă o cerere în numele USR, nu știu. E decizia Biroului Electoral Județean”, spune Lupulescu.

Iată conținutul comunicatului de presă trimis redacției noastre de alianța ”Împreună pentru Bragadiru”

”COMUNICAT DE PRESĂ
Alianța “Împreună pentru Bragadiru” sesizează nereguli uriașe în organizarea secțiilor de vot

Alianța “Împreună pentru Bragadiru”, formată din PMP și USR, va depune mai multe sesizări împotriva Primăriei Bragadiru și a membrilor Biroului Electoral Județean Ilfov cu privire la o serie de nereguli constatate în organizarea secțiilor de vot pentru alegerile locale parțiale din 27 Iunie 2021.

Concret, este vorba despre 3 probleme care, dacă nu vor fi soluționate, vor vicia procesul electoral:

1. Decizia abuzivă a președinților secțiilor de votare prin care nici USR, partid parlamentar, nici Alianța “Împreună pentru Bragadiru” nu vor avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile locale parțiale din 27 iunie.

Biroul Electoral Județean Ilfov a emis o hotărâre, pe care noi o vom ataca în instanța de contencios administrativ, care spune că USR neavând candidat propriu, se consideră că nu se încadrează prevederilor. Astfel, am ajuns să avem secții de votare cu 3 reprezentanți PNL și 2 reprezentanți AUR, principalii contracandidați. Considerăm că decizia BEJ este nedreaptă, total în afara legii și arbitrară, motiv pentru care vom sesiza organele competente și vom lupta pentru a face dreptate.

2. Secțiile de votare din zona Prelungirea Ghencea sunt organizate într-un spațiu aparținând familiei candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, motiv pentru care am depus o sesizare la AEP și la Primăria Bragadiru cu privire la conflictul de interese, iar astăzi vom depune o plângere penală pe numele domnului Grigore Marian Dumitru, viceprimarul orașului.

Este vorba despre sediilor secțiilor de votare 6, 7 și 8, aferente zonei Prelungirea Ghencea și Cartierul Latin, organizate in 2 spații insuficiente care aparțin SC. GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă administrată de către fiul candidatului PNL, Gabriel Lupulescu.

În data de 16.06.2021, AEP a efectuat tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor birourilor secțiilor de votare, iar în lista transmisă de BEJ, la rubrica instituție în dreptul secțiilor de votare 6, 7 și 8 este trecut SC GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firma al carui administrator a fost domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de Primar, care a pasat atribuția fiului său, înainte de depunerea candidaturii.

În data de 19.06.2021, pe geamurile celor două locații ale celor 3 secții de votare erau lipite afișe cu domnul Gabriel Lupulescu, candidatul PNL la funcția de Primar, care nici măcar nu respectă condițiile de formă în ceea ce privește datele de identificare obligatorii pe materialele electorale.

Începând cu luna martie a acestui an, consilierii locali PMP și USR-PLUS au depus mai multe sesizări la Primăria Bragadiru și Autoritatea Electorală Permanentă prin care se solicită schimbarea sediilor celor 3 secții de vot și se reclamă conflictul de interese însă, deși au trecut mai bine de trei luni de zile, lucrurile au rămas neschimbate.

3. Președintele Biroului Electoral de Circumscripție a omis să informeze membrii BECL despre momentul completării secțiilor de votare, așa cum scria în circulara de la BEJ, conform căreia trebuiau să supravegheze procedura.

Ne exprimăm speranța că autoritățile competente vor trata cu seriozitate sesizările noastre și vor face dreptate. Bragadiru are nevoie, mai mult ca niciodată, de alegeri parțiale organizate corect, conform legii.

Amintim că Alianță “Împreună pentru Bragadiru” susține candidatura Teodorei Desagă, consilier local al Partidului Mișcarea Populară (PMP).

BIROUL DE PRESĂ
Alianța “Împreună pentru Bragadiru”

Vă amintim că alegerile locale din Bragadiru vor avea loc duminică, 27 iunie 2021. Candidații anunțați până acum sunt, în ordine alfabetică a numelor, Desagă Teodora (USR+PMP), Faris Cornel (Pro România), Ioniță Costin (AUR), Lupulescu Gabriel (PNL), Scarlat Ionuț (independent), Tabacu Feny Cornelia (independent).

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!