Vaccinarea cu doza 3 în Bragadiru, fără programare. Toți cei care au 6 luni de la rapel se pot vaccina

Vaccinarea cu doza III debutează în Bragadiru marți, 28 septembrie, în centrul de vaccinare de la Casa de Cultură.

Se pot vaccina persoanele care au cel puțin 6 luni de la rapel (de la data vaccinării cu doza II).

Vaccinarea în centrul din incinta Casei de Cultură a orașului Bragadiru se poate face fără programare, potrivit consilierului local Adrian Dumitru. Programul centrul de vaccinare este 8-20.

Persoanele care s-au imunizat cu Astra Zeneca (dozele 1 și 2) pot face acum doza 3 cu vaccinul Pfizer.

Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătății, doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ. Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!