Bragadiru, peste 6 cazuri / mie. Școala trece în online, grădinița rămâne fizică, carantină de noapte în weekend pentru nevaccinați

Bragadiru este unul dintre primele 3 orașe din România în care incidența trece de 6 la mia de locuitori. Primele consecințe sunt trecerea în online a tuturor elevilor din școli și carantina de noapte în weekend pentru nevaccinați.

Din toată țara, doar trei orașe sunt în situația de a depăși șase cazuri la 1000 de locuitori: Bragadiru (Ilfov), Slănic (Prahova) și Horezu (Vâlcea). Pe lângă aceste trei orașe, sunt și 51 de comune în aceeași situație.

În Bragadiru nu a fost încă instituită carantina, dar autoritățile pot lua această decizie oricând în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus trece de 6 la mia de locuitori.

Așadar, Școala Numărul 1 din Bragadiru, dar și școala particulară ”Pro Ingenio” o să desfășoare cursurile în online chiar de luni, 27 septembrie. Grădinițele rămân însă cu prezență fizică, așa că părinții își vor putea duce în continuare copiii la aceste unități de învățământ, fie ele de stat sau private.

Carantina de noapte în weekend (între orele 20 și 05, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică) a fost impusă doar nevaccinaților. În acest interval, ieșirea din casă e permisă doar celor vaccinați sau celor nevaccinați care invocă motive întemeiate. De asemenea, părinții vaccinați pot fi însoțiți de copii nevaccinați, dacă aceștia din urmă au mai puțin de 12 ani.

O altă măsură este interzicerea conferințelor, cursurilor și a evenimentelor private. De asemenea, restaurantele și cafenelele sunt închise la interior, în aceeași situație fiind și sălile de jocuri de noroc, piscinele, sălile de sport și locurile de joacă indoor.

În weekend, magazinele sunt deshise doar între orele 05 și 18.

Carantina generală NU a fost încă impusă în Bragadiru. În carantină general sunt în prezent 18 localități din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare și Sibiu.

Este posibil ca această carantină generală să nu fie instituită în Bragadiru în zilele următoare. Rata de incidență din Bragadiru (6,11 cazuri / 1000 de locuitori) este mare deoarece formula de calcul (numărul de cazuri e raportat la populația OFICIALĂ a localității) este în defavoarea orașelor foarte locuite de fapt, dar cu populație oficială mică. Altfel spus, o mulțime de persoane cu buletine de București sau cu domiciliul legal în alte localități din România stau în Bragadiru. Deși populația reală este estimată undeva la peste 70.000 de oameni, în Bragadiru au domiciliul legal circa 30.000. Astfel, dacă am împărți numărul de cazuri la populația reală, incidența ar ieși undeva sub 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!