Rezultate la BAC – În Ilfov, s-a picat masiv. Doar 3-4 elevi din 10 au luat examenul

Primele rezultate la BAC 2019 au fost publicate luni, 8 iulie. Potrivit siteului edu.ro, în Ilfov promovabilitatea a fost de doar 35%.

Notele elevilor din Ilfov pot fi consultate AICI.

Astfel, dintre cei 1134 elevi care au dat BAC 2019, doar 399 au promovat examenul. În procente, aceasta înseamnă o promovabilitate de doar 35%. Procentul ar putea suferi mici modificări după contestații. Rezultatele finale de la BAC apar în data de 13 iulie.

Trebuie însă menționat și faptul că foarte mulți elevi din Ilfov învață la licee din București. Familiile din județ sunt nevoite sau preferă să își înscrie copiii la liceele bune din Capitală, evitând unitățile de învățământ din orașele lor de domiciliu.

Bragadiru este un exemplu bun – în ciuda dimensiunilor mari ale orașului, în el nu există încă un liceu. Măgurele are, în schimb, o unitată de învățământ liceal.

Cea mai bună notă din Ilfov a fost obținută de o elevă din Otopeni, Mădălina Dincă. Absolventa Liceului Teoretic ”Ioan Petruș” din oraș a obținut 10 la română, 9,9 la matematică și 10 la biologie. Media generală a fost 9,96.