Trotuarul de la Penny. Reacția primăriei după protestul ”Vrem trotuare, nu garduri”

Aproximativ 50 de persoane, în special cupluri cu copii, au participat la un protest în data de 8 iulie. Oamenii cer construirea urgentă a unui trotuar între rondul din dreptul cartierul Scandinavia și DN6 (Penny Market).

Oamenii din zonele Scandinavia, Fortuna, Opalului și alți rezidenți de pe strada Diamantului cer acest trotuar de luni bune. Terenul pe care urmează să fie construit trotuarul este al unui întreprinzător, care a ridicat un viitor magazin-depozit de materiale de construcții.

Localnicii au fost însă revoltați să constate că la doar 40 de centimetri de carosabil s-a turnat temelia gardului acestei proprietăți.

”Nu putem merge cu un cărucior pentru copii. Înainte oamenii mergeau direct pe pământ, acum suntem împinși în stradă”, spun George și Andreea Albinoiu, care locuiesc în zonă. Cristian și Simona Saioc formează un alt cuplu cu copil mic. Au locuit în trecut în zona Crângași din București și spun că nu regretă decizia de a se muta în Bragadiru. ”Dar nu se mai poate așa”, spune Cristian, care reclamă și faptul că întreaga zonă Diamantului este cel puțin neprietenoasă cu pietonii, dacă nu chiar periculoasă. ”Din păcate, suntem departe de civilizație”, spune și Sorin Mătușa, un alt tânăr deranjat de situația din zonă. Unele mămici din zonă, cu copii mai mari, spun că le este frică să își mai lase copiii cu bicicletele în zonă, deoarece locul devine foarte periculos.

Un consilier local PMP, Teodora Desagă, susține că primăria a promis în repetate rânduri, în ședințe, că trotuarul va fi construit ”într-o lună”, dar nu s-a întâmplat așa.

Contactați de ziardebragadiru.ro, reprezentanții Primăriei spun că l-au convocat de urgență pe proprietarul terenului pentru o discuție la Primărie. ”Proprietarul va trebui să se prezinte la primărie cu toate actele. L-am chemat de urgență. Înainte de protest, noi am fost cu Poliția Locală în zonă și am constatat că proprietarul nu a respectat retragerea față de drum când a construit gardul”, spune Adrian Dumitru, consilier local PNL.

În dimineața zilei de 9 iulie, stâlpii improvizați din fier beton au fost îndepărtați, iar temelia de ciment a gardului a fost îngropată cu pietriș. ”Cum am spus, va fi trotuar în zona aceea. Se așteaptă terminarea construcției de către proprietar și se va construi trotuarul”, a adăugat consilierul.

ziardebragadiru.ro va urmări subiectul și va reveni cu informații despre acest proiect.