Primar din Ilfov, cercetat pentru mită. Ar fi primit șpagă în bani și … pavele

Un primar din Ilfov este acuzat că a pretins bani și pavaje de la administratorul unei firme cu care Primăria avea contract. Edilul, dar și antreprenorul care a dat mită, sunt acum sub control judiciar.

Primarul PSD al localității 1 Decembrie, Gheorghe Petre, a fost pus sub control judiciar chiar în săptămâna dinaintea alegerilor prezidențiale din România. Controlul judiciar a fost impus pentru 60 de zile și s-a pus sechestru asigurator pe patru terenuri ale primarului și pe două terenuri ale administratorului societății comerciale.

„În perioada 29 aprilie-17 septembrie 2016, în calitate de primar al comunei 1 Decembrie, jud. Ilfov, inculpatul Petre Gheorghe a pretins în mod direct, iar ulterior a şi primit de la coinculpat, administrator al unei societăţi comerciale care se afla în relaţii contractuale cu Primăria, bani în sumă totală de 61.554 lei şi foloase (pavaje) în cuantum de 79.201 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acelor îndatoriri reglementate de Legea nr. 215/2001 şi Legea nr. 273/2006, pe parcursul relaţiilor contractuale dintre firma administrată de omul de afaceri şi Primăria Comunei 1 Decembrie”, arată DNA într-un comunicat de presă făcut public miercuri, 6 noiembrie.

1 Decembrie este o comună din Ilfov a cărei populație a crescut mult în ultimii ani, odată cu dezvoltarea imobiliară din jurul Capitalei. Râul care curge prin Bragadiru, Sabar, traversează și această comună. ziardebragadiru.ro a scris un articol dedicat râului Sabar, pe care îl puteți citi aici.