Planul de deszăpezire în Ilfov. 2 firme se ocupă, la nevoie intervin și utilajele CJ Ilfov

Până pe 10 noiembrie se vor verifica stocurile de materiale antiderapante, iar până pe 15 noiembrie fiecare utilaj de deszăpezire va avea dispozitiv GPS. Sunt doar două dintre deciziile luate în această săptămâna, la ședința de pregătire a planului de acțiuni în sezonul de iarnă.

La discuții au participat reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Poliției Rutiere, Jandarmeriei, ISU, Enel și operatorii care vor face deszăpezirea în sezonul rece.

Sunt 450 de kilometri de drumuri județene în județul Ilfov.

Pentru acțiune, s-au creat șase baze:

Baza 1: Corbeanca, Periș, Ciolpani, Balotești, Snagov și o parte din localitatea Gruiu;

Baza 2: Moara Vlăsiei, Grădiștea, Nuci;

Baza 3: Petrăchioaia, Afumați, Găneasa;

Baza 4: Brănești, Cernica, Bălăceanca;

Baza 5: Berceni, Vidra, Măgurele, Dărăști, Jilava, Bragadiru;

Baza 6. Clinceni, Domnești, Ciorogârla, Dragomirești, Chiajna.

În fiecare dintre aceste baze va exista un echipaj care va asigura non-stop asistență tehnică.

”În trecut, singura problemă pe care nu am putut să o controlăm a fost cea cu energia electrică. Din cauza viscolului s-au întrerupt niste linii și am vrut să ne asigurăm că Enelul e și mai bine pregătit anul acesta să facă față intemperiilor”, a declarat președintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Cei doi operatori economici vor acționa în Ilfov cu 69 de utilaje (autogradere, vole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă și sărăriță, utilaje Unimog). Acestora li se adaugă, la nevoie, utilajele Serviciului de Drumuri din subordinea CJ Ilfov: trei Unimog, două autobasculante cu lamă și sărăriță și un încărcător frontal.

În total, în cele 6 baze vor fi:

  • 7000 de tone de sare
  • 12.000 de metri cubi de nisip
  • 130 de tone de clorură de calciu (aceasta va fi folosită atunci când temperaturile scad sub -7 grade Celsius).

Față de anul trecut, s-a decis achiziționarea de mai multe panouri antizăpadă, care vor fi montate în apropierea segmentelor de drum predispuse la înzăpezire.

Dacă vrei să afli mereu cele mai interesante știri din Bragadiru, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.