LEGE – Toți cei care au fose și bazine vidanjabile trebuie să le declare la Primăria Bragadiru

fose septice Bragadiru

O lege intrată în vigoare în luna mai 2022 obligă toți proprietarii de fose și bazine vidanjabile să le declare la primărie.

”Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligația de înscriere în registrul sistemului de epurare în termen de 120 zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.

Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 714 din 26 mai 2022.

Persoanele fizice și juridice care au construit în curți fose sau bazine vidanjabile au obligația conform art.11 alin (1) si (2) din Hotărârea nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate să se înregistreze în ”Registrul de evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate” și să informeze Primăria Orașului Bragadiru.

Formularul de înregistrare poate fi găsit pe site-ul www.primariaorasbragadiru.ro la sectiunea Informatii Publice sau la sediul Primăriei Bragadiru din Str. Sos. Alexandriei, nr. 249, Oraș Bragadiru, Jud. Ilfov în cadrul Biroului Relații cu Publicul, Registratura Generală si Arhivă, iar după completare va fi depus la Registratura fizic sau on-line la mail: registratura@primariaorasbragadiru.ro.

În conformitate cu art.23 din Hotărârea de Guvern nr.714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art.11 alin.(1) ți (2) și art.15 alin(2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Obligația se aplică atât sistemelor existente, cât și în cazul celor care sunt în curs de construire”, se arată în anunțul postat pe siteul primăriei.

Până când trebuie depus formularul

Cererea poate fi descărcată de mai jos:

Formularul trebuie depus la primărie până pe 30 octombrie (pentru cei care au construit case cu fose septice sau bazine vidanjabile după mai 2022) și până pe 23 decembrie (construcții cu fose septice sau bazine vidanjabile realizate până în mai 2022).