Primele 5 stații de încărcare mașini electrice realizate de stat în Bragadiru. Toate în zona veche, ”în 2023 și în cartierele noi”

Trei stații de încărcare a vehiculelor electrice vor fi construite pe terenuri din zona veche a orașului, ca urmare a unui proiect al Consiliului Județean Ilfov. Acestor stații li se adaugă alte două realizate de Primărie. Întrebat de ziardebragadiru.ro când vor fi astfel de stații și în cartiere noi ca Latin, Independenței sau Scandinavia, primarul Gabriel Lupulescu a dat ca termen anul 2023.

Două stații vor fi la Primărie (una prin proiectul CJ Ilfov, una prin proiectul Primăriei), două la Casa de Cultură (una prin proiectul CJ Ilfov, una prin proiectul Primăriei), iar una va fi în Parcul Bragadiru (proiectul CJ Ilfov). Potrivit primarului, stațiile din proiectul Primăriei vor fi gata într-o lună, iar cele din proiectul CJ Ilfov până în februarie 2023.

Terenurile pentru cele 3 stații realizate prin proiectul CJ Ilfov au fost trecute din domeniul public al orașului Bragadiru în administrarea Consiliului Județean Ilfov.

Adresele la care vor fi montate cele trei stații sunt:

  • parcare Primăria Bragadiru (Șoseaua Alexandriei, nr 249)
  • Casa de Cultură (Șoseaua Alexandriei, nr 478)
  • Parcul Bragadiru

Terenurile pe care vor fi amplasate stațiile au 35, 36, respectiv 36 mp.

17 stații în 2023

”În 2023 vrem să avem 17 stații de încărcare, în toate cartierele. De exemplu, în Independenței avem în plan 6 stații. Dar foarte important este să fim proprietari. În partea veche se poate destul de ușor pentru că Primăria e proprietar pe multe terenuri, în cartierele noi e nevoie să intrăm în proprietatea unor terenuri pentru aceste stații. Este problema pe care o avem și cu insulele ecologice, vom construi unele în partea veche a orașului, pentru cea nouă avem nevoie de terenuri”, a declarat pentru ziardebragadiru.ro primarul din Bragadiru, Gabriel Lupulescu.

”Sunt mai multe forme ca terenurile să ajungă la noi. De exemplu, dacă locatarii dintr-o asociație convin să ne cedeze sau concesioneze un loc, putem construi pe acela stații sau astfel de insule ecologice. Trebuie să fie cu toții de acord și să mandateze asociația de proprietari să ne dea aceste spații”, completează primarul dialogul cu publicația noastră.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!