Dezinsecția în Bragadiru. Este posibil să se fi folosit o concentrație prea mare

În seara de 25 iunie, firma plătită de Consiliul Județean Ilfov a acționat în 9 localități din județ, printre care și Bragadiru.

Este și seara în care unii locuitori din Popești-Leordeni și Berceni s-au plâns de stări de disconfort și iritații.

După problemele constatate, acțiunea de dezinsecție a fost întreruptă, urmând să fie reluată după finalizarea unei anchete.

„În urma anchetei au ieșit în evidență câteva lucruri: 1. E posibil ca oamenii afectați, să fie afectați și pentru faptul că nu au fost bine informați în legătură cu acțiunea noastră și pe timpul acțiunii să fi fost în raza de acțiune a echipamentelor cu care s-a făcut dezinsecția.

O altă cauză rezultată din raport, ar putea fi operatorul care a funcționat nerespectând toate regulile și în speță atunci când întâlneau, o persoană trebuiau să oprească instalația, să nu intre cetățeanul sub influența substanțelor cu care au făcut tratamentul.

Substanțele nu sunt toxice pentru om, a declarat și doamna doctor de la Direccția de Sănătate Publică, ele pot cauza doar iritația la nivelul căilor respiratorii și la nivelul ochilor.

O altă cauză ar putea fi, dar aici nu avem răspunsul pentru că în două săptămâni de zile ne vine rezultatul analizelor de laborator, am luat cele trei recipiente care au fost folosite în Bragadiru, Popești- Leordeni și Berceni, cele trei din 9 localități în care s-a făcut acțiunea în seara aceea, am luat probe să vedem dacă din neglijența operatorului a fost concentrația mai mare și atunci și efectul iritant putea să fie mai pronunțat în situația dată.” a declarat pentru B1.ro Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.

Cine face dezinsecția în Ilfov

Contractul de dezinsecţie din judeţul Ilfov a fost câştigat, în urmă cu trei ani, de societatea Wasval SRL. Firma, înregistrată în judeţul Iaşi, este în insolvenţă şi este controlată de Claudiu Tudorachi.

Consiliul Județean Ilfov a spus că dacă astfel de incidente se repetă, firma riscă să piardă contractul. Petrache adaugă că și primarii poartă o parte din responsabilitate, deoarece campania de informare dinaintea dezinsecției trebuie să fie mult mai intensă, mai eficientă.

Totuși, directoarea Serviciului Judeţean de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu, Constanţa Cojocaru, a spus celor de la Libertatea că diluţia substanţei s-a făcut conform reglementărilor în vigoare. “S-au folosit dozele care au fost recomandate. Substanţa se face în curtea serviciului judeţean, sub supravegherea mea. De acolo se pleacă, cu maşinile. În privinţa asta, vă pot garanta că nu a fost nicio problemă”, a declarat Constanţa Cojocaru.

Dacă vrei să ne scrii ceva (un pont care poate deveni o știre sau pur și simplu impresiile tale despre siteul Ziar de Bragadiru) nu ezita să o faci la contact@ziardebragadiru.ro. Iar dacă nu vrei să ratezi vreo știre, îți recomandăm să te abonezi la notificări și să te alături, cu un Like, comunității de pe pagina noastră de Facebook.

Poți citi mai multe despre noi aici.