Cele 2 școli și grădinițele din Bragadiru sunt în scenariul roșu

Cele 2 școli din orașul Bragadiru, dar și toate cele trei grădinițe de stat au început semestrul II din anul școlar 2020-2021 în scenariul roșu, anunță Prefectura Ilfov, într-un comunicat de presă.

Cauza debutului școlii în acest scenariu este incidența cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile, de 3,20 cazuri la 10.000 de locuitori.

Măsura afectează atât Școala Gimnazială Numărul 1 din Bragadiru, cât și ”Pro Ingenio”, o școală privată din orașul nostru. Cele 3 grădinițe de stat încep, de asemenea, în scenariu roșu.

Sursa foto: captură Prefectura Ilfov

Tot în scenariu roșu au început școlile și în Balotești, Berceni, Snagov, Corbeana, Gruiu, Otopeni, Popești Leordeni, alte localități din Ilfov cu rată ridicată a incidenței de cazuri noi de COVID-19. În restul de localități din Ilfov, școlile au început fie în scenariul galben, fie în cel verde.

Ce înseamnă Scenariul Roșu

3-6 cazuri / 1000 locuitori. Scenariul Roșu este decretat atunci când există o rată de infectare de peste 3 la mie. În acest scenariu, merg la școală fizic doar copiii de grădiniță și din ciclul primar, restul fac școală online. „Continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. La început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele”, a descris președintele Klaus Iohannis acest scenariu, într-o conferință de presă.

Peste 6 cazuri / 1000 de locuitori. Dacă totuși o localitate ajunge la o incidență de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori, se intră în scenariul 100% online, în care absolut niciun copil nu face școală fizic.

1-2,99 cazuri / 1000 de locuitori. Dacă însă rata de infectare este între 1 și 3 la mie, se trece în scenariul galben, în care merg la școală grădinarii, elevii din ciclul primar, plus clasele terminale, a VIII-a și a XII-a (care pregătesc examenele național). De exemplu, majoritatea școlilor și liceelor din București sunt în acest scenariu.

0-0.99 cazuri / 1000 de locuitori. În fine, în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Incidența de 3.20 cazuri din Bragadiru este cea de vineri, 5 februarie, și e cea luată în calcul pentru stabilirea scenariului de debut de semestru II. Între timp, incidența a mai scăzut puțin în orașul nostru și a ajuns la 3.13 cazuri / 1000 de locuitori.

Citiți și: Primăria vrea să finalizeze clădirea abandonată din parc

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!