Câți oameni din Ilfov s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19

Vaccinarea în Ilfov are loc în patru spitale și clinici care deservesc județul nostru.

Până acum, potrivit datelor puse la dispoziție de Prefectura Ilfov, 14.917 persoane s-au vaccinat, în fazele I și II ale demersului.

În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 553 de persoane.

Cele mai multe dintre vaccinări au avut loc la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea. Vaccinări anti-COVID se fac și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, Sala de Sport ”Andreea Isărescu” din Voluntari, dar și la Revive Health Voluntari.

Vaccinul folosit în toate centrele, până acum, a fost cel de la Pfizer BioNTech. Accest vaccin trebuie păstrat la temperaturi extrem de scăzute până în momentul administrării.

Recent, Uniunea Europeană a aprobat și vaccinul celor de la AstraZeneca, un vaccin care nu trebuie ținut la temperaturi atât de joase, astfel încât poate fi administrat chiar și de medicii de familie.

Centre de vaccinare au fost sau vor fi organizate și în orașele și comunele din Ilfov. Aceste centre sunt în Buftea, Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Pantelimon, Popești-leordeni și comunele Afumați, Balotești, Brănești, Dobroești, Gruiu, Mogosoaia, Snagov, Cernica, Berceni, Chiajna, Domnești, Glina, Periș și Vidra.

În Bragadiru, centrul de vaccinare se află la Casa de cultură din oraș (vis-a-vis de Primăria Bragadiru) și a fost deja avizat să funcționeze.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!