Carantină prelungită în Clinceni și Berceni, localități care au fost carantinate cu o zi înainte de Bragadiru

Comunele Clinceni și Bragadiru au intrat într-o nouă perioadă de carantină începând de joi, 3 decembrie, ora 22.

De această dată, vorbim de o carantină de 7 zile, nu de 14, cum a fost cea de la final de noiembrie – început de decembrie. Decizia a fost luată după ce rata de cazuri active din ultimele 14 zile a fost de 7,13 / 1000 de locuitori în Berceni și de 5,88 cazuri / 1000 locuitori în Clinceni.

Din populația totală de 9.394 de locuitori ai comunei Berceni, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 67 de persoane.

Din populația totală de 7.478 de locuitori ai comunei Clinceni, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 44 de persoane.

Vă amintim că Berceni și Clinceni au intrat în carantină de 14 zile cu o zi înainte orașului Bragadiru. Având în vedere rata de incidență din orașul Bragadiru, probabil se va decide o prelungire cu 7 zile a carantinei și în orașul nostru.

Vom reveni cu amănunte atunci când avem o știre oficială în acest sens.

Ce știm cu siguranță este că, în data de 4 decembrie, rata de incidență în Bragadiru este de 8,5 cazuri / 1000 de locuitori. Bragadiru este în carantină de vineri, 20 noiembrie, ora 22. Carantina ar urma să expire în această seară, la ora 22, după perioada de 14 zile. Clinceni și Berceni au intrat în carantină din 19 noiembrie, ora 22.

Model declarație pentru zona carantinată Bragadiru. Descarcă documentul din articol

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!