Încă 2 comune din Ilfov intră în carantină timp de 14 zile

După Ciorogârla, care este în carantină de câteva zile, și comunele Berceni și Clinceni vor intra în carantină timp de 14 zile.

Decizia a fost anunțată astăzi de Instituția Prefectului – Județul Ilfov. Ordinul a fost dat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Carantina în Berceni și Clinceni începe pe 19 noiembrie, ora 22, și este valabilă 14 zile.

Berceni are o populație totală de 9395 de locuitori, iar numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare a fost de 95 de persoane). Rezultă o rată de infectare de peste 10 la 1000 de locuitori (10,11, mai exact).

Clinceni are o populație totală de 7475 de locuitori, iar numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de 75. Rezultă o rată de infectare de 10,03/1000 de locuitori.

Măsurile care trebuie respectate în localitățile aflate în carantină au fost detaliate AICI.

Declarația pentru intrare / ieșire pentru localitățile carantinate arată astfel (o puteți descărca de mai jos):

Orașul Bragadiru NU se află în prezent în carantină. Rata de infectare este de 9,13 cazuri la 1000 de locuitori. Am explicat de ce localitățile mari din Ilfov sunt greu de plasat în carantină în textul de mai jos:

Bragadiru, greu de carantinat. Comitetul pentru Situații de Urgență decide regulile pentru Ilfov

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!