Bragadiru, greu de carantinat. Comitetul pentru Situații de Urgență decide regulile pentru Ilfov

Bragadiru și toate localitățile din județul Ilfov care au cote îngrijorătoare are infectărilor cu noul coronavirus sunt extrem de greu de pus în carantină.

Experții arată că această măsură nu ar fi eficientă, deoarece există foarte mulți bragadireni care lucrează în București și, totodată, sunt și persoane din Capitală care lucrează în Bragadiru.

O decizie finală va veni însă de la Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov, care se va pronunța în legătură cu acest subiect cel mai probabil astăzi, 18 noiembrie.

ziardebragadiru.ro a scris despre cota alarmantă a infectărilor din Bragadiru și din alte localități din Ilfov în textul de mai jos:

Rata uriașă de infectări cu coronavirus în Bragadiru. Aproape 10 din 1000 de oameni au COVID-19

Într-o notă a Institutului Național de Sănătate Publică, NU se recomandă carantinarea localităților din Ilfov, dar sunt enunțate o serie de măsuri recomandate. Iată care sunt acestea:

– interzicerea circulației pe stradă a persoanelor în timpul zilei, cu excepția celor care au motive întemeiate – deplasări la medic, farmacie, aprovizionare, îngrijire bătrân / copil, cu o declarație în acest sens;

– interzicerea funcționării teraselor și a cafenelelor;

– număr limitat de persoane în supermarketuri;

– suplimentarea mijloacelor de transport în comun;

– verificarea de către organele de ordine dacă măsurile adoptate sunt respectate.

Redăm nota și mai jos:

Repetăm, acestea sunt recomandări ale Institutului, de care autoritățile pot să țină cont, dar o decizie finală va veni doar de la Comitetul pentru Situații de Urgență Ilfov. 

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!