Bragadiru, în carantină încă 7 zile. Voluntari nu este carantinat, deși situația e la fel de gravă

Carantina din orașul Bragadiru a fost prelungită cu încă 7 zile, în urma unei hotărâri a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ordinul a fost semnat de Raed Arafat ieri, 4 decembrie.

Astfel, locuitorii din Bragadiru vor fi în carantină de pe 4 decembrie, ora 22, până pe 11 decembrie, ora 22. Este continuată astfel carantină instituită în 20 noiembrie. În funcție de evoluția numărului de cazuri, putem ieși din carantină la acea oră sau carantina poate fi prelungită din nou.

Comuna Chiajna este în aceeași situație, carantina zonală fiind prelungită și aici tot cu 7 zile.

În comunele Clinceni și Berceni, carantina a fost prelungită cu 7 zile, fiind acum valabilă până în 13 decembrie.

Măsură în Bragadiru este justificată de următoarea situație:

– rata de incidență 8.50/1000 locuitori

– din populația totală de 28.587 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 243 de persoane

Model declarație pentru zona carantinată Bragadiru. Descarcă documentul din articol

În Chiajna, lucrurile stau astfel:

– rata de incidență 7.35/1000 locuitori

– din populația totală de 31.826 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile (fără cazuri din focare) a fost de 234 de persoane

Astăzi, 5 decembrie, va trebui să se ia o decizie și în privința localităților Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Mogoșoaia, Dobroești și Corbeanca, intrate în carantină pe 21 noiembrie, cu o zi după Bragadiru și Chiajna. În toate aceste localități, rata de incidență este de peste 7 cazuri la mie, excepție fiind doar Măgurele, unde a scăzut la 6,88 cazuri la mie. Chiar și așa, este o valoare extrem de ridicată, astfel încât prelungirea cu 7 zile a carantinei este foarte probabilă și în această localitate.

Există însă localități din Ilfov care nu au fost carantinate recent, deși au o rată a infectărilor extrem de mare. Voluntari, de exemplu, are o incidență de 8,53 cazuri la 1000 de locuitori. Tot peste 8 cazuri la 1000 de locuitori are și comuna Gruiu, dar măsura carantinării nu a fost luată încă.

De altfel, în întreg județul Ilfov, sunt doar 2 localități (din 40) unde incidența este de sub 3 cazuri la 1000 de locuitori. Acestea sunt Petrăchioaia și Grădiștea.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!