Acoperișurile de carton din Bragadiru. Ce soluție are primarul pentru oamenii cărora le plouă în case

acoperis bloc D3-1 strada Povernei Bragadiru

Vântul puternic din ultimele săptămâni a dus la desprinderea unor bucăți mari din acoperișul blocului D3-1. Imaginea de mai sus a fost surprinsă în dreptul scării 2 a acestui bloc (Strada Povernei, nr. 44).

Unii locatari ai blocului s-au trezit cu apa de ploaie în case. Principalii afectați au fost cei care stau la ultimul etaj, însă apa s-a infiltrat și la etajele inferioare.

Acoperișul acestui bloc și a multor altora din zonă a fost făcut din carton ondulat, de proastă calitate și montat necorespunzător în urmă cu câțiva ani, în timpul precedentei administrații a orașului. Acest carton a înlocuit un acoperiș ceva mai trainic, cel din țiglă clasică, ceramică. O soluție mai bună ar fi fost fie montarea unui acoperiș metalic, fie schimbarea țiglelor ceramice cu probleme.

Locatarii din unele scări de bloc au reușit, prin efort financiar propriu, să schimbe cartonul ondulat cu țiglă metalică. Alte renovări au fost făcute în timpul precedentei campanii electorale, când în dreptul mai multor scări de bloc a apărut țigla metalică.

Problema este însă doar parțial rezolvată. Complexul de blocuri care se întinde în formă de L de la strada Povernei până la intersecția dintre Șoseaua Alexandriei și Șoseaua Clinceni are în continuare numeroase scări de bloc acoperite cu carton ondulat extrem de deteriorat. Oamenilor le plouă în case, iar apa ajunge deseori și la etajele inferioare, nu doar la ultimul nivel.

ziardebragadiru.ro l-a sunat pe primarul de acum, Gabriel Lupulescu, pentru a afla ce se poate face pentru oamenii din aceste blocuri cu probleme.

”Așa este, acoperișurile au mari probleme. Din păcate, nu pot aloca bani de la primărie pentru renovări. Sunt bani la primărie pentru lucrări, dar nu avem cadru legal pentru a repara aceste acoperișuri. Dar este posibil să avem o rezolvare în perioada următoare”, a spus Gabriel Lupulescu.

Întrebat care ar fi această posibilă rezolvare și când ar putea veni ea, primarul a continuat: ”Reparațiile ar putea fi făcute printr-o fundație, o fundație susținută de oameni de afaceri. Este acea sumă care se poate dona din impozitul pe profit datorat statului. O primă tranșă ar putea veni în luna mai și, dacă se strâng suficienți bani, vom putea începe lucrările”.

Legea prevede că firmele pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau 3,5% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (un ONG, o fundație sau o asociație recunoscută oficial).

Vom urmări acest subiect și vom reveni cu un articol îndată ce avem noi vești privind reparațiile.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!

Îți recomandăm și aceste articole: