Strada Celofibrei, modernizată pe jumătate. De ce nu se realizează toată strada

Strada Celofibrei a fost modernizată de la Șoseaua Alexandriei până la intersecția cu Crișul Repede. Totuși, cealaltă jumătate a străzii nu a fost modernizată.

În ultimele luni a fost realizat un trotuar de la Șoseaua Alexandriei până la intersecția cu str. Mărășești, apoi a fost întins un nou covor de asfalt pe secțiunea cuprinsă între Șoseaua Alexandriei și Crișul Repede. Drumul a fost apoi marcat cu linii delimitatoare de sens.

Totuși, strada Celofibrei este mult mai lungă și se întinde până la strada Vârtejului, cea care reprezintă și un soi de ”graniță” între orașul nostru și vecinii din Măgurele. Redacția noastră a fost curioasă să afle de ce modernizarea nu s-a realizat până în capăt.

”Partea cealaltă de stradă (nota redacției – de la intersecția cu Crișul Repede până la Vârtejului) nu este cadastrată, de aceea nu am putut face toată lucrarea”, a spus primarul Gabriel Lupulescu.

Strada Celofibrei, jumătatea nemodernizată, cuprinsă între Crișul Repede și Vârtejului. Spre capăt, strada nu are asfalt deloc

În schimb, autoritățile lucrează în prezent la strada Crișul Repede, pe care am pomenit-o mai sus. Strada are asflat pe o porțiune cuprinsă între Celofibrei și Plevnei și o altă porțiune asfaltată, dar de slabă calitate după lucrările de canalizare din prezent, pe segmentul intersecția Celofibrei – Strong Residence – str. Izvorul Rece. Pe niciuna dintre aceste porțiuni, însă, lățimea drumului nu este cea conformă cu documentația inițială a drumului.

Potrivit primarului, strada va fi asfaltată, dar nu va avea pentru moment și trotuar, deoarece sunt mari porțiuni de stradă în dreptul cărora nu s-au construit încă locuințe, iar trotuarul ar fi distrus în timpul construcțiilor. Rămâne de văzut lățimea pe care o va avea strada la final, dar și calitatea construcției pe întreaga sa întindere, de la cartierul Adora până la capătul său, aflat la granița dintre Bragadiru și sectorul 5.