Serele din parcul Drumul Taberei vor fi deschise la mijlocul lunii octombrie

sere parc drumul taberei 4

Serele din parcul Drumul Taberei (cunoscut drept Parcul Moghioroș de cei mai mulți dintre locuitorii din cartier) vor fi deschise până pe 20 octombrie, potrivit unui anunț al muncipalității.

Construcția unei clădiri de mari dimensiuni în acest parc i-a nemulțumit pe mulți localnici și activiști, care au protestat în repetate rânduri și au cerut stoparea campaniei de ”betonări” a parcului.

Primăria Sectorului 6 a refuzat să comenteze asupra deciziei de a construi această clădire, dar a menționat că serele vor fi deschise publicului în jurul datei de 18 octombrie.

Serele au 7 pavilioane, sub forma unui circuit, fiecare având o vegetație specifică unei zone geografice. Vizitatorii vor putea vizita plante din climatele tropical, mediteraneea și deșertic, dar și o zonă de palmarium și una specific ecuatorială. Accesul va fi gratuit, dar grupurile de vizitatori vor fi însoțite de ghizi.

”Amintim că pe 12 septembrie 2016, Primăria Sectorului 6 a organizat o acțiune de plantare a 120 de arbori, tot în Parcul Drumul Taberei, iar doi ani mai târziu, în 2018, parcul a trecut printr-un proces amplu de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii (alei, locuri de joacă pentru copii, spațiu verde, iluminat etc.), acest loc de relaxare fiind redat comunității la standarde cu adevărat europene”, se arată într-un drept la replică trimis publicației hotnews.ro de Primăria Sectorului 6.

Vom urmări îndeaproape toate subiectele de mare interes pentru oraș. Pentru a nu rata știrile noastre, te sfătuim să te alături cu un Like paginii noastre de Facebook și să bifezi opțiunea See First / Vezi mai întâi din dreptul butonului Follow / Urmărește, așa cum se poate vedea din imaginea de mai jos.