Școala și grădinițele din Bragadiru NU încep fizic din 14 septembrie. Motivul principal al DSP: lucrările nu sunt gata

Toate grădinițele de stat și școala din Bragadiru au fost plasate în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că predarea va avea loc exclusiv online în luna septembrie.

Școala ar putea reîncepe fizic în Bragadiru cel mai devreme pe 2 sau 5 octombrie 2020.

Informația că școlile și grădinițele din Bragadiru sunt în scenariul roșu a apărut pe siteul Inspectoratului Școlar Județean Ilfov. Părinții au fost anunțați de învățători și diriginți, în special pe grupurile de Whatsapp, că școala va începe fizic abia pe 2 octombrie.

Iată motivele pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) a decis că unitățile de învățământ din Bragadiru să rămână închise, iar predarea să aibă loc doar online:

Grădinița Nr. 1 Bragadiru – ”Nr mare de copii înscriși; suprafața sălilor de grupe care nu permit distanțarea de 1m”;

Grădinița Nr. 2 Bragadiru – ”Nr mare de copii înscriși; amplasarea și dotarea contrucțiilor modulare din cadrul unității de învățământ nu vor fi finalizate până la data de 14.09.2020, fapt care generează un flux continuu al muncitorilor în cadrul grădiniței și perturbarea procesului instructiv-educativ”;

Grădinița cu program prelungit Nr. 3 Bragadiru – ”Lucrări pentru mansardare care sunt în curs de desfășurare și care nu vor fi finalizate până la data de 14.09.2020”;

Școala Gimnazială Nr. 1 Bragadiru – ”Lipsă personal suficient pentru asigurarea curățeniei și igienei ferme (5309 mp suprafață utilă de clădire); 17 grupuri sanitare; curtea școlii în curs de amenajare; Lucrările de construcție nu sunt finalizate”.

Concluzia DSP: Indicele COVID e mic, dar sunt mulți copii înscriși și lucrările nu s-au terminat

Bragadiru este singura localitate din întreg județul Ilfov în care toate instituțiile de învățământ de stat au fost plasate în scenariul roșu.

Motivul pentru care școlile și grădinițele rămân închise ține mai puțin de evoluția pandemiei și mai mult de stadiul lucrărilor în aceste unități de învățământ și numărul mare de copii înscriși. În orașul Bragadiru, incidența cazurilor de COVID-19 este de doar 0,71 persoane la mia de locuitori, net inferioară celei din București (peste 1,1), Otopeni (1,09) sau Popești Leordeni (1,46).

Alte școli și grădinițe din Ilfov aflate în scenariu roșu sunt:

  • Liceul Teoretic ”Cezar Nicolau” din Brănești;
  • Școala Gimnazială Nr. 3, Buftea;
  • Școala Gimnazială Nr. 1, Ștefăneștii de Jos;
  • Liceul Penitenciar Jilava;
  • Școala Postliceală Sanitară ”Doctor Luca”, Cernica;

În București, în doar 24 dintre sutele de școli din oraș elevii vor studia inițial exclusiv online. Acestea sunt:

Aceste școli sunt în scenariul roșu pentru că au fost înregistrate cel puțin 3 cazuri de COVID-19
Aceste instituții de învățământ sunt închise temporar pentru învățământul fizic din alte motive, în special lucrări neterminate și număr mare de copii înscriși

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!