Reguli noi de la Salserv, aplicate din 1 mai 2023. Principalele modificări la ridicarea gunoiului

Societatea care se ocupă cu gestionarea deșeurilor din Bragadiru, Salserv Ecosistem, a anunțat o serie de noi reguli, care se aplică de la 1 mai 2023.

Modificările vin ca urmarea a ordonanței nr 133/29.09.2022, prin care societățile de aceste tip sub obligate să sorteze deșeurile pe 4 fracții: hârtie+carton, plastic+metal, sticlă și gunoi menajer.

În prezent, în Bragadiru gunoiul era ridicat o singură dată pe săptămâna. În ziua respectivă, diferită în funcție de zona orașului, se ridica atât gunoiul menajer, cât și sacii cu deșeuri reciclabile (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă). De la 1 mai, s-a decis ca deșeurile reciclabile să fie ridicate pe săptămâni. Gunoiul menajer va fi ridicat, ca și până acum, săptămânal.

Iată programul de ridicare a deșeurilor:

  • prima săptămână din lună: gunoi menajer și sac de hârtie + carton
  • a doua săptămână din lună: gunoi menajer și sac plastic + metal
  • a treia săptămână din lună: gunoi menajer și sac sticlă
  • a patra săptămână din lună: gunoi menajer și sac plastic + metal (ca și în săptămâna doi, deoarece acest tip de deșeu reciclabil este cel mai răspândit).

Societatea atrage atenția că gunoiul amestecat nu va fi ridicat. Salserv menționează că se pot colecta aceste deșeuri reciclabile și în saci proprii, urmând ca operatorii care ridică sacii să ofere la schimb saci inscripționați (cei de culoare verde, albastru, galben).

În imaginile de mai jos puteți găsi câteva sfaturi oferite de Salserv pentru buna sortare a deșeurilor reciclabile:

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!