Prezență uriașă la vot în Bragadiru. Orașul este mult peste media județului

Prezența la vot în Bragadiru a ajuns la 70% la ora 19, una dintre cele mai ridicate prezențe la vot dintre toate orașele din județ.

UPDATE ora 21: Prezența finală la vot în Bragadiru a fost de 77,37%. Au votat 15.180 de oameni (9762 pe liste permanente, 5.417 pe liste suplimentare și 1 cu urna mobilă).

Prezența la vot la nivelul județului Ilfov ajunsese la peste 62% la ora 19. Este cea mai ridicată prezență la vot din țară, așa cum s-a întâmplat și în turul I, din urmă cu două săptămâni. Județele Cluj, Sibiu, Brașov și Giurgiu completează TOP 5 în ordinea prezenței la vot până la ora 19. În străinătate, peste 850.000 de români votaseră până la ora 19, numărul final al votanților din străinătate urmând să ajungă, probabil, la circa un milion.

Bragadiru, Măgurele și Otopeni sunt orașele din Ilfov cu prezență la vot de peste 70% la ora 19. Prezență surprinzător de mică în Voluntari, unde doar 58% dintre oameni votaseră până la ora 19. În Voluntari, primar este Florentin Pandele, independent, soțul Gabrielei Firea (primarul PSD al Capitalei). Cea mai scăzută prezență la vot dintre toate orașele din Ilfov este înregistrată în Pantelimon (circa 48% la ora 19).

Topul orașelor din Ilfov, după prezența la vot la ora 19:

Otopeni, Bragadiru, Măgurele – peste 70% la ora 19
Popești Leordeni, Voluntari, Chitila, Buftea – între 50 și 60% la ora 19
Pantelimon – singurul oraș din Ilfov unde prezența la vot la ora 19 era sub 50%.

În Bragadiru, 19.618 de persoane sunt înscrise pe listele permanente, dar se votează foarte mult și pe liste suplimentare. Acest lucru se întâmplă deoarece în oraș locuiesc foarte multe persoane care nu și-au schimbat încă domiciliul și în acte. Se votează până la ora 21 în Bragadiru, iar dacă vrei să afli secția de votare corespunzătoare străzii tale, poți consulta acest articol.

Dacă vrei să afli mereu cele mai interesante știri din Bragadiru, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.