Maxi taxi Independenței – Cora. Se lucrează la studiul de oportunitate și la contractul cu un operator privat

Mai mulți locuitori din cartierul Adora Urban Village, care au rămas fără mijlocul de transport asigurat de dezvoltator la mijlocul lui septembrie, au reușit să își impună punctul de vedere și sunt foarte aproape de a înființa o rută nouă, disponibilă și pentru alți locuitori din cartierul Independenței.

După ce au strâns peste 160 de semnături de la persoane din Cartierul Independenței, grupul de inițiativă a mers la Primăria Bragadiru, pentru a cere sprijin în înființarea noii rute.

”În urma solicitării UAT – Oraș Bragadiru adresată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public București Ilfov, în data de 30.10.2019, pentru elaborarea unui studiu de oportunitate în vederea asigurării transportului public local în Cartierul Independenței, vă comunicăm faptul că în ședința Consiliului Director al ADITPBI din 06.11.2019 s-a aprobat elaborarea studiului de oportunitate în vederea asigurării public local în Cartierul Independenței aflat pe raza U.A.T. – Bragadiru.

În acest sens, vom acorda mandat special Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public București Ilfov, prin Hotărâre a Consiliuli Local, ca în numele și pe seama U.A.T. – Oraș Bragadiru, să elaboreze Studiul de oportunitate și modelul de contract privind delegarea serviciului de transport public către un operator privat aflat pe raza UAT Bragadiru – Cartierul Independenței”, se arată într-o notificare emisă de primărie către locuitorii din Cartierul Independenței.

Intervenția primăriei vine după ce problema nu a putut fi rezolvată la nivelul operatorului de transport și a asociațiilor de proprietari. Autoritățile au inițiat procedura prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public București Ilfov (ADITPBI).

Echipa ADITPBI a mers în teren și au fost identificate două rute. Deocamdată, așa cum se arată în informare, demersul este la nivelul elaborării studiului de oportunitate și a modelului de contract.

Traseul propus de locatarii care au participat la inițiativa cetățenească este: plecare din Monumentului, apoi Dealului, Arieșului, Crișul Repede, Plevnei, Celofibrei, ieșire în Șoseaua Alexandriei și punct final Cora Alexandriei. Traseul a fost propus în urma unei consultări pe grupul de Facebook Cartierul Independenței, care numără peste 6000 de membri.

Costul călătoriei ar putea fi de 2,5 – 3 lei.

Dacă vrei să afli mereu cele mai interesante știri din Bragadiru, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.