Poliția Bragadiru și trupele speciale, acțiuni în lanț împotriva hoților din oraș. 4 oameni au fost arestați

Poliția Bragadiru, alături de trupele speciale și de jandarmi, desfășoară în această perioadă mai multe acțiuni împotriva unor persoane bănuite de furt, înșelăciuni, distrugeri și operațiuni financiare frauduloase.

Potrivit surselor ziardebragadiru.ro, acțiunile au vizat două imobile, unul fiind chiar al familiei unui foarte cunoscut judecător de stabor, Viorel Gongoi. Staborul este cunoscut și sub numele de ”tribunalul țigănesc”.

În 14 februarie, polițiștii din Bragadiru au descins în casa Mihaelei Parancea, fiica lui Viorel Gongoi. Femeia îi acuză pe polițiști, potrivit unui articol din Gândul, de violențe, distrugeri și chiar tortură.

Aceasta spune că polițiștii au bătut toate persoanele din imobilul percheziționat, inclusiv opt copii și două gravide. „Ne-au bătut ca pe câini, nu s-au uitat că unii erau copii sau femei gravide. Ne-au dat numai în ficat, nu mi-am revenit nici acum. Ne-au pus pe burtă, în curte. Era foarte frig, iar noi nu aveam haine groase. Ne-au ținut așa de 6.00 și până la 8.30. […] Au spart tot ce le-a ieșit în cale. Ne-au spart geamurile, televizoarele, până și farfuriile. Nici nu mai avem în ce să mâncăm. Plus de asta, polițiștii au luat și un aragaz pe care l-am cumpărat și pe care îl foloseam ca să facem mâncare”, a spus ea. Totuși, în ciuda acestor declarații în presă, nicio plângere nu a ajuns și la poliție.

Reacția IPJ: ”Acțiunea s-a desfășurat conform normelor legale”

”Acțiunea din data de 14 februarie a.c. s-a desfășurat conform normelor legale, fără a fi produse pagube materiale sau agresiuni ale persoanelor prezente la momentul perchezițiilor. Menționăm că la nivelul IPJ Ilfov nu au fost înregistrate sesizări cu privire la nereguli făcute de organele de cercetare penală ca urmare a perchezițiilor domiciliare desfășurate la data precizată”, se arată într-un comunicat la IPJ Ilfov.

Într-un comunicat publicat la o zi după acțiuni, IPJ Ilfov informa următoarele:

”La data de 14 februarie a.c., polițiștii ilfoveni au pus in executare 2 mandate de percheziție la adresele de domiciliu a 5 persoane, din județul Ilfov, bănuite de comiterea unor infractiuni.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost reținute 4 persoane pentru o perioadă de 24 de ore si au fost ridicate mai multe bunuri în vederea continuării cercetărilor in cauza.

De asemenea, la acțiune au mai participat si echipaje din cadrul SAS, polițiști locali și jandarmi.

În cauză, cele 4 persoane retinute vor fi prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de luarea unei măsuri preventive pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, înșelăciune în formă continuată, distrugere și furt calificat”.

Dacă vrei să nu ratezi știrile noastre despre viața în Bragadiru și împrejurimi, alătură-te cu un like comunității noastre, mai jos!