Fenomenul furturilor în Bragadiru. Ziua și hoția, iar infractorilor nu le pasă de camere – VIDEO

furt in bragadiru cartierul scandinavia bicicleta trotineta

136 de furturi au avut loc în Bragadiru numai în acest an. Și acesta este doar numărul infracțiunilor pentru care s-a făcut reclamație la poliție. Povestea unuia dintre aceste furturi este mai jos. Cazul arată cât de relaxat au loc furturile în orașul nostru, hoții renunțând la cagule și fiind total indiferenți la prezența camerelor de supraveghere video.

Totul se petrece în august 2022, în unul dintre blocurile din Scandinavia Residence. Hoții pătrund prin parcarea subterană a unei scări vecine și urcă pe casa scărilor până găsesc ceva de luat din fața apartamentelor. Coboară apoi cu o bicicletă și iau și o trotinetă de la parter.

Imaginile de mai jos au fost primite de redacția noastră de la un proprietar de apartament care a preferat să rămână anonim. El ne-a explicat modul extrem de relaxat în care au acționat hoții, dar și că a încercat să ajute poliția cu cât mai multe informații despre identitatea celor din imagini. ”Am descoperit că una dintre persoanele care apare în imagini are o mulțime de dosare, dar e mereu în libertate”, spune sursa noastră.

VIDEO

Din cercetarea independentă efectuată de redacția noastră a reieșit că suspectul, ale cărui trăsături seamănă izbitor cu cele din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, are mai multe dosare penale deschise la instanțe din București, acuzația din acestea fiind tot cea de furt calificat. Măsura controlului judiciar a fost dispusă de câteva ori împotriva sa, dar ridicată apoi.

ziardebragadiru.ro a contactat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Ilfov, care ne-a comunicat că furtul acesta este investigat de polițiștii din Bragadiru. Detaliile suplimentare cerute de redacția noastră arată că numărul extrem de mare de furturi și numărul relativ mic de agenți de poliție din Bragadiru face ca multe dosare să bată pasul pe loc.

De altfel, majoritatea furturilor despre care am scris în trecut au rămas cu autor necunoscut, în cele mai multe cazuri cei păgubiți primind o înștiințare că lipsa de probe face ca dosarul să fie suspendat, urmând ca, dacă apar informații relevante peste un timp, cercetările să fie reluate.

Vă informăm că la data de 08.08.2022, polițiștii orașului Bragadiru au fost sesizați în mod direct, de către un bărbat, că în seara zilei de 06.08.2022 autor necunoscut a sustras mai multe bunuri din scara unui bloc. Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea autorului și tragerea la răspundere penală a acestuia, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Urmărirea penală se află sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu”, se arată în răspunsul oficial trimis publicației noastre de IPJ Ilfov.

De la începutul anului 2022 până la data de 24.08.2022 au fost înregistrate un număr de 136 de dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt”, se arată în același răspuns la solicitarea noastră.

Tot mai multe furturi din mașini

Ulterior acestui caz, pe grupurile locale a apărut și o serie impresionantă de furturi din automobile. Hoții sar gardurile și fură ce găsesc mai de preț în mașinile parcate în curțile oamenilor. În unele cazuri, poartă cagule, în alte cazuri – nu. Alte furturi au loc chiar pe străzi, din mașinile parcate la poartă.

”2 indivizi mascați au spart mașina soțului ce se afla în fața curții și i-au furat portofelul”, scria unul dintre păgubiți pe un grup local. Imaginea de mai jos este din timpul acestui furt.